Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Minden városi könyvtárba kerül a hazai opera 200 évét összefoglaló CD válogatásból

Minden városi könyvtárba kerül a hazai opera 200 évét összefoglaló CD válogatásból

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Magyar Állami Operaház az összes magyarországi megyeszékhelyre eljut a 2018/2019-es évadban. Tíz településen bérletet indítanak, nyolc városban pedig egy-egy előadással lépnek fel.

Ókovács Szilveszter közlése szerint a négy előadást tartalmazó bérletekben egy szimfonikus zenekari est, egy balettgála, valamint olasz szerzők népszerű áriái és egy teljes Puccini-opera szerepel. A koncertsorozat rendhagyó állomása Tata, ahol a Turandot koncertszerű változatával lépnek fel arra emlékezve, hogy a városban 1934-ben történtek kezdeményezések a szabadtéri operaelőadások bevezetésére. Egy további turné keretében a Bohémélet és a Tosca című operákat adják elő nyolc városban, közülük öt határon kívüli településen – tette hozzá a főigazgató.

Fesztivállal ünnepli az Opera Bartók Kékszakállújának 100. évfordulóját

- hirdetés -

Ókovács Szilveszter elmondta, hogy egy hónap alatt az összes városi könyvtár és zenei intézmény ingyenesen megkapja a hazai operakultúra 200 esztendejének legjobb alkotásait egybefogó gyűjteményt.

A főigazgató a sajtótájékoztatón az országban elsőként a Komárom-Esztergom megyei közkönyvtárak és zenei intézmények képviselőinek adta át a a Magyar Opera200 CD-bokszokat.

Az 53 lemezből álló összeállításon az Operaház friss felvételei szerepelnek, amelyek között megtalálhatóak élő és stúdióban készült felvételeket egyaránt.

A magyar operák legnagyobb része jelenleg csak 1980-as években készült felvételekről hallgatható,

emiatt jelentőségteljes az Operaház kezdeményezése.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X