Papageno Radio
Blogok Operaház Új streaming szolgáltatással jelentkezik az Operaház

Új streaming szolgáltatással jelentkezik az Operaház

November 7-én, a Magyar Opera Napján mutatták be a Magyar Állami Operaház új streaming szolgáltatását, valamint a frissített 2019/20-as évadkalendáriumot és az intézmény új televíziós reklámszpotját.

Az Operaház a Magyar Opera Napján indítja útjára legújabb streaming szolgáltatását a legnépszerűbb online felületeken (Spotify, Tidal, Deezer, Apple Music, YouTube Premium, Google Play stb.), ahol a dalszínház saját felvételei segítségével magyar operaszerzők műveit kívánja népszerűsíteni.

Erkel Ferenc születésnapján elsőként a zeneszerző műveiből készült négy felvétel válik elérhetővé, így a Bánk bán és a Hunyadi László ősváltozata, valamint a Bátori Mária és a Dózsa György című operák kivonata. A jövőben várhatóan hetente egy-egy újabb magyar opera felvételével bővül a szolgáltatások kínálata.

A Magyar Opera Napja alkalmából az Opera megjelentette a 2019/20-as évadkalendárium javított kiadását, amelyet az Eiffel Műhelyház 2020 év elejére halasztott megnyitásához igazítottak a szerkesztők. A kötetben a Keresztény Évad 16 bemutatója és 51 repertoár-előadása mellett több mint 100 további különleges esemény (vendégjáték, koprodukció, gálaest, befogadott esemény, stb.) is helyet kap, amik színesítik a Magyar Állami Operaház 135. évadát. Az intézmény a nyugati, évekre előre tervező standardokhoz történő felzárkózás jegyében egy hónap múlva mutatja be 2020/21-es évadtervét.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!