Papageno Radio
Live Massenet-operával folytatódik a Papageno és az Operaház közvetítéssorozata

Massenet-operával folytatódik a Papageno és az Operaház közvetítéssorozata

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Április 4-én egy kuriózumnak számító felvétellel robog tovább a Papageno és a Magyar Állami Operaház O/A – otthonra című közvetítéssorozata. A Papageno Facebook-oldalán 19 órától Jules Massenet Werther című operájának 2017-es felvétele látható Szikora János rendezésében.

Korának legjelentősebb francia operaszerzője, Jules Massenet Goethe Az ifjú Werther szenvedései című levélregényében látta meg a tökéletes operaalapot. És milyen igaza volt! A szívszorító szerelmi történet és a romantikus zene találkozása a mai napig garantáltan magával ragadja a közönséget, mégis ritkán hallani operaszínpadokon a művet.

A szombat este 19 órától a Papageno Facebook-oldalán közvetített 2017-es előadást Szikora János rendezte. A produkció a magányos szerelmes férfi korokon átívelő tulajdonságaira fókuszál, így téve aktuálissá egy 18. századi mese 19. századi megzenésítését. A Werther fekete, sötét magányának szimbólumaként megjelenő szobát, vagyis a díszletet Horesnyi Balázs, a jelmezeket Kovács Yvette Alida tervezte.

A címszerepben Brickner Szabolcs, további szerepekben Mester Viktória, Szegedi Csaba, Busa Tamás, Szerekován János, Egri Sándor és Szemere Zita hallhatók, az Opera Zenekart a nemzetközileg elismert Alain Guingal vezényli.

Promóció

X
X