Papageno Radio
Live Nemzeti Dalaink – Bernáth Éva énekel népdalt

Nemzeti Dalaink – Bernáth Éva énekel népdalt

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Az Opera új kezdeményezése a március 16-tól érvényes iskolai vesztegzár idején az otthon „rostokoló” diákokat a mindennapos éneklés jegyében invitálja játékra.

Nemcsak a diákok, hanem az Opera művészei is saját otthonukban várják, amíg újra közösségbe mehetnek, de ez nem töri le vállalkozó kedvüket. Sőt! Minden nap az Opera más-más énekese vesz fel videóra egy könnyen megtanulható népdalt, melyet az Opera közösségi oldalain (Facebook, YouTube) sugároz, valamint megjelenik a Papageno oldalán is.

Legutóbb Beöthy-Kiss László énekét hallgathatták meg:

04_30_Beöthy-Kiss László_Csütörtökön hajnalban

Nemzeti Dalaink elnevezésű kezdeményezésünk ma a „Csütörtökön hajnalban” kezdetű népdallal folytatódik, melyet Beöthy-Kiss László előadásában hallgathatnak meg. Ma is várjuk a jelentkezőket, akik este 8-ig küldhetik rövid videóikat az info@opera.hu címre. (A videó elküldése automatikus hozzájárulást jelent annak feltöltésére és sugárzására, FIGYELEM! JÁTÉKSZABÁLYOK ITT 👉 https://bit.ly/2wrLs6J).Csütörtöki összefoglalónkat az alábbi linken érhetik el 👉👉👉 https://bit.ly/_0430_ND, a napi nyertes pedig Nagy László, akinek ezúton is gratulálunk!#operabudapest #BeöthyKissLászló #maradjotthon #mindennaposéneklés #NemzetiDalaink

Közzétette: Operaház – 2020. május 3., vasárnap

A nyertesek meghívást kapnak az Eiffel Műhelyház hivatalos átadóünnepségének elejére, ahol az Opera Gyermekkarával együtt énekelhetik legbecsesebb nemzeti dalunkat, a Himnuszt, szüleik pedig a nézőtérről élvezhetik gyermekük fellépését.


A telefonos videókat e-mailben várják az info@opera.hu e-mail-címre. A videó elküldése automatikus hozzájárulást jelent annak feltöltésére és sugárzására.

A mai részt Bernáth Éva népdalfeladványával folytatjuk Mohácsról.

Bernáth Éva, aki nyolcszoros nagynéniként kiemelten fontosnak tartja a gyermekek zenei nevelését, egyfajta kultúrmisszióként tekint operaénekesi hivatására. Az első évadát a Magyar Állami Operaház színeiben egy különleges operaturnén kezdte, melynek kapcsán önkéntes adakozásra buzdította nem csak az Operaház művészeit, munkatársait, hanem a Papageno olvasóit is. A turné ideje alatt Böjte Csaba ferences szerzetes Dévai Szent Ferenc Alapítványánál tett látogatás alkalmával megzenéltette, megénekeltette az árva gyermekeket, az Operaház társulata pedig a közönség soraiból hallgathatta ezt a rendkívüli koncertet. Korábbi cikkünkben pedig Ókovács Szilveszter főigazgató urat kérdeztük a turné során megélt különleges jótékonysági eseményről.

Bernáth Éva Marosvásárhelyen, a Magyar Állami Operaház Gördülő Kárpát-Haza OperaTúra sorozatának állomásán

Bernáth Éva az Operaház felkérésére egy különös helyszínen készített felvétellel hívja játékba a gyermekeket. Emiatt gondoltuk, hogy megkérjük, számoljon be a helyszínválasztás okáról!

05_05_Végigmentem a mohácsi nagy utcán_Bernáth Éva

Nemzeti Dalaink című sorozatunk a „Végigmentem a mohácsi nagy utcán…” kezdetű népdallal folytatódik, melyet Bernáth Éva énekel unokahúga és unokaöccse részvételével a mohácsi Busóudvarban. Ma is várjuk a jelentkezőket, akik este 8-ig küldhetik rövid videóikat az info@opera.hu címre. (A videó elküldése automatikus hozzájárulást jelent annak feltöltésére és sugárzására, FIGYELEM! JÁTÉKSZABÁLYOK ITT 👉 https://bit.ly/2wrLs6J). Hétfői összefoglalónkat 13 órakor tesszük közzé ebben a posztban. #operabudapest #maradjotthon #NemzetiDalaink #mindennaposéneklés #BernáthÉva

Közzétette: Operaház – 2020. május 4., hétfő

„Mohácsi születésűként fontosnak tartom szellemi örökségünk képviselését, mely 2009-től felkerült az UNESCO listájára, így Schneider Lajos mohácsi gyűjtésű népdalai közül választottam egy szívemhez közelállót és helyszínül a Busóudvar híres szobrait. 2012 óta a mohácsi busójárás hungarikumnak számít, mely természetesen a busócsoportoknak, a maszkfaragóknak és jelmezkészítőknek köszönhető, de talán a legfontosabb szegmense mégiscsak az, hogy az egész város magáénak tudhatja ezt a csodálatos hagyományt, és legjobb tudása szerint őrzi is azt. Talán ennek az összefogásnak is köszönhető, hogy Mohács városa kivételesen összetartó, gazdaságilag és kulturálisan virágzó település.

Ide kapcsolódik:
Mohács marad!

Unokahúgom ruháját – mely a felvételen látható –, 10 éve nővérem készítette saját kislányai számára, melyet azóta sógornőmék megörököltek, unokaöcsém busóruhája pedig édesapám régi kellékeiből készült.”

Promóció

X
X