Az Operaház Olasz nő Algírban című előadását tűzi műsorra az M5

Olasz nő Algírban – fotó: Berecz Valter

2021. február 28-án, vasárnap 21.35-től felvételről látható Gioachino Rossini Olasz nő Algírban című vígoperája az M5 műsorán. Az előadást 2017. november 23-án rögzítették az Erkel Színházban.

A sevillai borbély és a Hamupipőke mellett az Olasz nő Algírban Rossini legtöbbet játszott vígoperája. A pikáns történet a „szabadító operák” sorába tartozik, melyben a kor kedvelt műfajának szabályai szerint egy gyönyörű fiatal nőt elfognak, és kínzás vagy halál várja, míg hős szerelmese fel nem tűnik, hogy megmentse őt. Esetünkben egy talpraesett olasz lány jár túl az őt elrabló és új feleségre vágyó algíri bej eszén, mindenki más legnagyobb megelégedésére. A címszereplő, Isabella, az operairodalom egyik legszellemesebb, legnagyszerűbb női karaktere.

Ide kapcsolódik:
Schöck Atala, Fried Péter és a Ments meg, Uram! - Íme, az Opera hétvégi online kínálata

A főbb szerepekben Mester Viktória, Alasdair Kent és Palerdi András látható, az előadás rendezője Szabó Máté, karmestere Francesco Lanzillotta. Közreműködtek a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara (karigazgató: Csiki Gábor), valamint a Magyar Nemzeti Balett művészei. A felvétel 2017. november 23-án készült az Erkel Színházban.