Papageno Radio
Blogok Operaház Rangos építészeti díjat kapott az Eiffel Műhelyház

Rangos építészeti díjat kapott az Eiffel Műhelyház

2021. február 20-án az év legkiemelkedőbb alkotásait ismerték el a Média Építészeti Díjával. A Trafó Kortárs Művészetek Házában rendezett, online közvetített gála keretében az egyik különdíjat a Marosi Miklós és munkatársai által tervezett Eiffel Műhelyház nyerte el.

A kortárs magyar építészet egyik legnagyobb pártfogója, a tavaly 20. születésnapját ünneplő Építészfórum által alapított Média Építészeti Díját 16. alkalommal ítélték oda olyan építészeti projekteknek, amelyek európai szinten is magas minőséget képviselnek. 2020-ban mintegy 180 pályamunkát adtak be, ezekből egy nemzetközi szaktekintélyekből álló, az Amszterdami Építészeti Központ vezetője, Indira van’t Klooster vezette előzsűri szelektált.

Ide kapcsolódik:
Már zajlik a munka az Eiffel Műhelyház Fricsay stúdiójában - Interjú Arató Éva épületakusztikussal

A vezető magyar sajtóorgánumok (Telex, Forbes, Válasz Online) képviselőiből, illetve a szakma kiemelt szereplőiből álló, Zubreczki Dávid szakíró és építészeti mesemondó elnökletével működő zsűri a Nagyberuházások Különdíját az Eiffel Műhelyháznak ítélte oda. Az egykori Északi Járműjavító Marosi Miklós és csapata tervei nyomán kelt új életre, melyet az építész „a magyar vasúttörténelem egyik legfontosabb szentélyének” nevezett, és immár mint az Opera új logisztikai és művészeti központja funkcionál.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!