Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Operaház A kármeliták közvetítésével készül húsvétra az Opera

A kármeliták közvetítésével készül húsvétra az Opera

Nagyszombaton, 2021. április 3-án Francis Poulenc megrázó erejű operáját, A kármeliták című produkciót láthatják az érdeklődők az Opera Otthonra stream-sorozatban.

- hirdetés -

Francis Poulenc francia zeneszerző operájának alapjául a compiègne-i mártírok igaz története szolgált: a francia forradalom idején, a jakobinus diktatúra egyházellenessége és terrorja miatt 1794. július 17-én Párizsban tizenhat kármelita apácát végeztek ki. A nővérek levágott hajjal, a Veni Creator Spiritust énekelve vonultak a guillotine alá.

- hirdetés -

A történet központjában egy fiatal arisztokrata lány, Blanche de la Force áll, aki félelmei elől zárdába menekül. Az ő vívódásain keresztül mutatja be a komponista a hit próbáját művében, amely az operairodalom talán legfantasztikusabb és legmegrázóbb fináléjával zárul.

A művet 2017-ben mutatta be az Opera Anger Ferenc rendezésében, Szendrényi Éva díszleteivel és Zöldy Z Gergely jelmezeivel. A főbb szerepekben Létay Kiss Gabriella, Fokanov Anatolij, Boncsér Gergely, Budai Lívia, Váradi Zita, Balga Gabriella és Szemere Zita látható. A Magyar Állami Operaház Zenekarát és Énekkarát Christian Badea vezényli.

További információ ide kattintva!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.