Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Operaház Mascagni Parasztbecsületével készül a húsvétra az Opera

Mascagni Parasztbecsületével készül a húsvétra az Opera

2021. március 31-én, a nagyhét OperaSzerda-közvetítésében Pietro Mascagni világhírű, a húsvéti ünnepkörhöz kapcsolódó műve, a Parasztbecsület legszebb részei hangzanak el 20:00 órától a Facebookon és az Origón.

- hirdetés -

Aki látta már valaha Mascagni nevezetes egyfelvonásosát, a verismo, azaz a naturalisztikus, hús-vér szereplők problémáit bemutató operák egyik legjelentősebb darabját, a Parasztbecsületet, sosem felejti el a Húsvéti kórust. A húsvét vasárnapján egy szicíliai faluban játszódó történet központi alakja Santuzza (olaszul: „kicsi szent”), akit szégyenben hagy, és egy férjes asszonnyal csal a szerelme. Az 1890. május 17-i ősbemutató fenomenális sikere után Mascagni egy csapásra ismert és ünnepelt szerző lett, és a Parasztbecsület elindult hódító útjára. Budapesten először 1890 decemberében mutatták be a művet Gustav Mahler vezényletével.

- hirdetés -

A mű koncertszerű keresztmetszetének szólistái: László Boldizsár (Turiddu), Gál Erika (Santuzza), Wiedemann Bernadett (Lucia), Kelemen Zoltán (Alfio) és Kálnay Zsófia (Lola). Az est művészeti vezetője: Harangi Mária, zongorán közreműködik: Jean Klára, karmester: Kesselyák Gergely, műsorvezető: Mona Dániel.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!