Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Operaház Közvetítés – Online koncerttel emlékszik az Opera Richter Jánosra

Közvetítés – Online koncerttel emlékszik az Opera Richter Jánosra

Április 17-én 20 órától Richter102 – A szakrális Wagner címmel látható a Magyar Állami Operaház Zenekarának és Énekkarának hangversenye az Opera Otthonra streamsorozatban.

- hirdetés -

A győri születésű Richter János, akit a nagyvilág Hans Richterként ismer, korának egyik legjelentősebb zenei egyénisége volt. Ő volt az első, aki elvezényelte Bayreuthban a 19. század zeneművészetének egyik legfontosabb művét, A Nibelung gyűrűjét.

- hirdetés -

A Wagner és Liszt bizalmát élvező művész gyakran megfordult a budapesti Operaházban, de nevéhez fűződik a Londoni Szimfonikusok megalapítása is. A 2018-ban rögzített hangversenyen az Opera együttesei Wagner szakrális oldalát mutatják be a Tannhäuser és a Parsifal című zenedrámákból vett részletekkel, valamint egy igazi kuriózummal, Pergolesi Stabat Materének wagneri átdolgozásával.

Ide kapcsolódik:
Még Wagnert is lenyűgözte Richter János, a magyar származású karmester

Közreműködik Rácz Rita, Busa Gabriella, Szerekován János, Fülep Máté, Ducza Nóra, Heiter Melinda, Kristofori Ferenc, Gradsach Zoltán (Stabat Mater), Rálik Szilvia, Kovácsházi István (Tannhäuser), Szántó Andrea, Kovácsházi István, Kelemen Zoltán, Palerdi András (Parsifal), valamint a Magyar Állami Operaház Zenekara és Énekkara. Vezényel: Csiki Gábor (Stabat Mater) és Lothar Zagrosek (Tannhäuser, Parsifal).

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.