Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Operaház Mesterhangszerek használatára hirdetett pályázatot az Opera

Mesterhangszerek használatára hirdetett pályázatot az Opera

A Magyar Állami Operaház pályázatot hirdet a magyar állam tulajdonában álló mesterhangszerek használatára. Magyar állampolgárságú és a felsőfokú zenei végzettségű pályázók jelentkezését várják május 31-ig.

- hirdetés -

Az elbírálásnál előnyt jelentenek a hazai és nemzetközi zenei életben elismert és igazolt művészi eredmények, elsősorban szólistaként történő fellépés a hangversenyeken, valamint Magyarország képviselete a nemzetközi zenei versenyeken.

- hirdetés -

A nyertes pályázó lehetőséget kap, hogy ezeknek az igazán különleges hangszereknek az egyikén játszhasson egészen 2025 év végéig: egy Dominico Montagnana mestercselló, egy Nicolas Gagliano Filius Alessandri mesterhegedű, egy Antonius Gagliano mesterhegedű, egy Laurentius Storioni mesterbrácsa, egy Antonius Stradivari Cremoneses mestercselló és egy Carlo Tononi mestercselló.

Ide kapcsolódik:
A Stradivari hegedűk legnagyobb rejtélye

A Magyar Állami Operaház 2025. december 31-ig szóló haszonkölcsön-szerződést köt a nyertes pályázókkal. Ennek alapján a hangszert évente be kell mutatni a Bölcsészettudományi Kutatóközpont Zenetudományi Intézetében zajló Hangszerszemlén, illetve évente beszámolót kell készít a hangszer használatáról, továbbá minden fellépésen feltünteti, hogy a hangszert a magyar állam biztosította számára.

A pályázat részletei ide kattintva olvashatóak!

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.