Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Operaház Parsifal online – Egy készülő előadás kulisszái

Parsifal online – Egy készülő előadás kulisszái

Május 23-án, pünkösd vasárnapján Richard Wagner monumentális műve, a Parsifal készülő produkciójába tekinthetnek be az érdeklődők 10:00 órától a Operaház Facebook-oldalán és az Origón.

- hirdetés -

Utolsó zenedrámájában, a Parsifalban Wagner a világ csábításaitól és a bűnös vágyaktól való félelmet írja meg egy megváltástörténetbe ágyazva. A mű valójában ünnepi színpadi játék, nem is opera.

- hirdetés -

Sokan – talán saját félelmükből adódóan – épp azzal kritizálták a zene és egyben a szövegkönyv szerzőjét, ami a darab erényének és különleges összetettségének is mondható, vagyis hogy az egyházi témát személyes hangvétellel jeleníti meg, melyben a szerelem vallásos és profán felfogása keveredik.

Almási-Tóth András évek óta érlelt új rendezése a következő évadban lesz látható, azonban az OperaLive nézői most bepillantást nyerhetnek a készülő produkció látványvilágába (díszlettervező: Sebastian Hannak, jelmeztervező: Izsák Lili), miközben Kálvin Balázs zongorakíséretével és Bartal László vezényletével a mű legszebb részletei csendülnek fel.

Ide kapcsolódik:
Ismét látogathatók az Opera előadásai

Fellép: Bretz Gábor (Gurnemanz), Kovácsházi István (Parsifal), Szántó Andrea (Kundry), Kálmándy Mihály (Amfortas), Szemerédy Károly (Klingsor) és Rácz István (Titurel), valamint Zavaros Eszter, Fürjes Anna Csenge, Kiss Tivadar, Bartos Barna, Mukk József, Káldi Kiss András és Taba Benjámin.

Az OperaLive előadása május 23-án 10:00 órától május 24-én 20:00 óráig lesz elérhető az Operaház Facebook-oldalán és az Origón!

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.