Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Operaház Közvetítés – Részletek Meyerbeer A hugenották című nagyoperájából

Közvetítés – Részletek Meyerbeer A hugenották című nagyoperájából

Június 23-án, a 2020/21-es évad utolsó OperaSzerdáján Giacomo Meyerbeer A hugenották című nagyoperájának legszebb részleteit közvetítjük az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadáról. A műsor 20.00 órától látható az Operaház Facebook-oldalán az Origón.

- hirdetés -

Giacomo Meyerbeer, az ünnepelt szerző korának abszolút világsztárja volt nemcsak francia, de német és olasz nyelvterületen is. Mindhárom operastílusból merít, ám főműve, A hugenották a francia nagyopera eklatáns példája. Drámai cselekményvezetésű, lenyűgözően hangszerelt, nagyfokú virtuozitást igénylő zenemű, amely 1836-os párizsi ősbemutatója után csakhamar az egész világot meghódította, és azóta is a nagyromantika fontos ritkaságai között tartják számon. A történet alapjául Prosper Mérimée 1829-es, IX. Károly uralkodásának krónikája című regénye szolgált, illetve a francia vallásháborúk egyik szörnyű eseménye, az 1572. augusztus 23-án, Szent Bertalan éjszakáján lezajlott mészárlás, mely során a Párizsba gyűlt francia reformátusokat (hugenottákat) a király beleegyezésével lemészárolták.

- hirdetés -

A koncertszerű keresztmetszet szólistái: Rőser Orsolya Hajnalka (Valois Margit), Boncsér Gergely (Raoul de Nangis), Gábor Géza (Marcel), Heiter Melinda (Urbain) és Kriszta Kinga (Valentine). Zongorán közreműködik: Zsoldos Bálint, játékmester: Gábor Sylvie, narrátor: Mona Dániel.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!