Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Operaház A Hoffmann meséinek részleteivel folytatódik az Opera közvetítéssorozata

A Hoffmann meséinek részleteivel folytatódik az Opera közvetítéssorozata

Az OperaSzerda 2021. június 9-i közvetítésében Jacques Offenbach Hoffmann meséi című grandiózus operájának legszebb részletei csendülnek fel az Eiffel Műhelyház Hevesi Sándor háziszínpadán. A közvetítés 20:00 órától látható a Facebookon és az Origón.

- hirdetés -

A német romantika nagy írójának, E. T. A. Hoffmann-nak meséit a csapongó képzeletnek és a valós társadalmi helyzeteknek látványos elegyítése teszi emlékezetessé. Offenbach utolsó, befejezetlenül maradt művében ellene megy fergetegesen szatirikus operettjeinek, amelyekben ki-kiütközik korának gúnyos-szellemes társadalomkritikája. Természetesen a humort e műve sem nélkülözi, de a költő szerelmi kalandjait sötét, olykor végzetes színárnyalatok uralják.

- hirdetés -

Az abszolút női ideál keresése közben négy gonosz figura kíséri végig és taszítja a boldogtalanságba Hoffmannt, aki szerelmi mámorában állandóan a halállal kénytelen szembesülni. A reális világ és a hátborzongató képzelet alkotta meséivel a szerző egy olyan univerzumba vezeti el hallgatóit, ahol az álom és a valóság közötti határ könnyen elmosódik.

Az opera koncertszerű keresztmetszetének címszerepét László Boldizsár alakítja, partnerei: Jónás Réka Piroska (Olympia), Horti Lilla (Antonia / Giulietta), Mester Viktória (Nicklausse), Németh Judit (Egy hang), Szappanos Tibor (Spalanzani), Gábor Géza (Crespel), Kőrösi András (Cochenille / Pittichinaccio), Kálmán Péter (Coppélius / Miracle / Dapertutto) és Pataki Bence (Schlemil). Zongorán közreműködik: Dallos Erika, vezényel: Kesselyák Gergely, játékmester: Niklai Judit, műsorvezető: Mona Dániel.

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.