Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok PeterPress Rabóczky Judit Rita VASÉNEK című kiállítása – Exkluzív galéria

Rabóczky Judit Rita VASÉNEK című kiállítása – Exkluzív galéria

Rabóczky Judit Rita, a magyar kortárs szobrászat kiemelkedő művész egyéniségének összegző tárlatát mutatja be a Godot Kortárs Művészeti Intézet. A VASÉNEK című kiállítás a művész elmúlt másfél évtizedes pályafutásának mérföldköve, mely tárlat a női identitás és feminin őserő felszínre törésének színhelye. A tárlatról Jekken Péter fotóművész PeterPress nevű blogjában mutatunk egy kis ízelítőt.

- hirdetés -

Rabóczky Judit Rita a Magyar Nemzeti Galériában, a Műcsarnokban, a MODEM-ben és a Ferenczy Múzeumi Centrumban már bemutatott egy-egy szobrát, szoborcsoportját most először láthatjuk együtt, kiegészülve legújabb még be nem mutatott alkotásaival. A befogadó számára döbbenetes élményt jelentő vasból, színes kábelekből megdolgozott ember alakok, húsbavágóan őszintén tárják fel a test természetes mivoltát.

- hirdetés -

A tükrök és a fények játéka pedig egy olyan mese világba kalauzolják a látogatót, amely nyers varázslatosságával és meghökkentő groteszkségével egyszerre éteri és pokoli. A szobrainak belsejéből áradó fény, habár olykor a legprofánabb formákat ölti ‒ akár a világító vulvára, akár a hányás módján előbuggyanó mozaik-tükörfolyamra gondolunk ‒, mindig az anyag börtönébe zárt, transzcendentális tisztaságról szól, amely utat tör magának a felszínre. Rabóczky szobrainak dinamikája és a belőlük áradó erő magával ragadja és egy egészen új univerzumba vezeti a látogatót.

VASÉNEK

Kurátor: Cserhalmi Luca

Látogatható:
május 7-től július 18-ig, kedd-vasárnap 14:00-18:00 között

Belépőjegy
Teljes árú: 2500.- Ft
Diák, nyugdíjas, óbudai lakos: 1500,- Ft (csak a helyszínen.

Godot Kortárs Művészeti Intézet – Godot Institute of Contemporary Art
Budapest, Fényes Adolf u. 21, 1036

Artus Kortárs Művészeti Stúdió támogatásával

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.