Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok Sisi gödöllői kastélya Negyedszázados jubileumot ünnepel a gödöllői királyi kastély 2021-ben

Negyedszázados jubileumot ünnepel a gödöllői királyi kastély 2021-ben

Meglepetésekkel és izgalmas aktivitásokkal készül 25. születésnapjára Erzsébet királyné (Sisi) egykori kedvenc hazai tartózkodási helye.

Musicalest

- hirdetés -

A születésnapi ünnepséget – amennyiben az aktuális szabályozás erre lehetőséget ad – a történelmi-turisztikai helyszín hivatalos megnyitójának évfordulójához közel eső hétvégén, 2021. augusztus 15-én tartják. A híres és közkedvelt Elisabeth musical bemutatójának szintén 25 éves évfordulója alkalmával életre hívott musicalesttel ünnepelnek, ahol előadóként Janza Kata, Dolhai Attila és Szabó P. Szilveszter garantálják a minőségi kikapcsolódást. A musicalirodalom számos, a kastélyhoz történelmi személyeken keresztül kötődő alkotásából felcsendül majd az est során jó néhány ismert és kedvelt dallam.

Történetek a kastélyból

- hirdetés -

Az ünneplés természetesen azonban nem csupán erre az egy napra korlátozódik! Mindennap szeretnének egy kicsit ünnepelni, ehhez partnerül hívják mindazokat, akik az elmúlt 25 esztendőben felejthetetlen élményeket szereztek a kastély épületében látogatóként, rendezvényen résztvevőként vagy akár a romantikus parkban sétát téve.

Szeretnék egy élménygyűjteménybe rendezni a látogatók által kiemelkedőnek tartott kastélyéletérzést, ehhez fotóval illusztrált történeteket várnak a [email protected] címre 2021. április 30-ig. A legkiemelkedőbb emlékeket pedig újabb élményekkel jutalmazzák!

gödöllői kastély

Kastélykrónika címmel nemrégiben útjára indították az elmúlt 25 év legfontosabb eseményeit, történéseit, a kastélyban járt híres embereket bemutató sorozatukat évenkénti bontásban.

Rajzpályázat kicsiknek

Jubileumi kezdeményezésük keretében különös hangsúlyt kap a fiatalok és gyermekek célcsoportja. A Nagy Kastélyos Emlékkönyv című rajzpályázat nagycsoportos óvodások és alsó tagozatos diákokhoz szól. A kicsiket kastélyos élményeik papírra vetésére kérik, különleges tárlatvezetés és családi felfedezőcsomagok is szerepelnek a nyeremények között. Az év második felében pedig minden beküldött pályamunkát kiállítás keretében mutatnak be a kastélyban.

logó

Videópályázat nagyoknak

Felső tagozatosok és középiskolások számára Boldog születésnapot, kastély! címmel videópályázatot hirdetnek, melyben arra keresik a választ, mit üzenne a fiatalság az idén negyedszázados Kastélynak. Mit kíván neki a következő negyedszázadra? Természetesen ebben a kategóriában is értékes jutalmak várnak az alkotókra.

Nem titkolt céljuk, hogy megszólítsák azokat is, akik korábban már megcsodálták az épületet, hogy most újra visszatérjenek és együtt ünnepeljenek velük, a reményeik szerint mihamarabbi, biztonságos újranyitás után!

További információ: [email protected]

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!