Papageno Radio
- hirdetés -
Blogok SZIGET Harcsa Veronika érkezik a Sziget – Papageno Színpadára

Harcsa Veronika érkezik a Sziget – Papageno Színpadára

Harcsa Veronika generációjának egyik legsokoldalúbb és legkiemelkedőbb énekes-dalszerzője, aki Magyarországon túl egyre inkább kivívja a nemzetközi jazzközönség figyelmét is. Folyamatosan Európa-szerte koncertezik és írja dalait, jelenlegi fő projektje a Gyémánt Bálinttal közös akusztikus duó.

- hirdetés -

A rendkívüli népszerűségnek örvendő ének-gitár duó különleges színfoltja a hazai, sőt az európai zenei életnek. Veronika sokszínű, helyenként hangszerszerű énekhangja és Bálint basszusokban gazdag gitárhangzása kettejük nyughatatlan kísérletező kedvével, intuitív egymásra hangoltságával, valamint looper effektekkel fűszerezett ritmusokkal teremt komplex és izgalmas zenei élményt.

- hirdetés -

Nem áll messze a kísérletezés az Octovoice Énekegyüttestől sem, amely a klasszikusokat és kortársakat is megidézve az „a cappella” jazz, a swing és a rhythm’n’blues műfajaiban kalandozik majd, s egy műsoron belül szólaltat meg olyan szerzőket, mint Otis Redding, Billy Joel, Selmeczi György vagy Kálmán Tamás.

A nyolchangú vokálegyüttes 1998-ban alakult. Megalakulásukat követően különböző korok klasszikus kórusműveit adták elő, majd az együttes elkezdett  a cappella jazzt énekelni. Megújult repertoárjukkal – a ’30-as évek klasszikus swingjétől a rhythm’n’blues műfajokon át a mai modern irányzatokig – Európa-szerte koncerteztek, hazai színpadokon és számos hazai médiumban is szerepeltek. Felléptek többek között Gerendás Péterrel, Malek Andreával, Schwartz Dáviddal, az In Fusion Trióval és a Budapest Saxophone Quartettel.

Octovoice

Előadásaikból a profizmus, a könnyedség és a jókedv árad, bemutatva, hogy elgépiesedett világunkban milyen különleges élményt képes szerezni az emberi hang. Legújabb zenei vállalkozásaikban egyre jobban nyitnak a kortárs magyar zeneművészet felé, s klasszikus, népi, valamint színházi műfajok különleges fúziós kompozícióit is megszólaltatják

Az este harmadik fellépője a PANKASTIC!, ami már fennállásának első éve után kimagasló sikereket ért el. Üde színfoltként tűntek fel a magyar könnyűzenei palettán, első koncertjük is egyből teltházas volt a Budapest Jazz Clubban, ahol azóta is rendszeresen szerepelnek. A zenekar gyümölcsöző munkát folytat Kálmán Tamás zeneszerző és dalszövegíróval, aki több neves hazai előadó slágerét is jegyzi.

Eredeti stílusukat, mely a legendás francia származású amerikai gitárvirtuóz, Django Reinhardt által képviselt Manouche Swing zenét a jazz és popzenével egyedien ötvözi, Django Popnak nevezték el. A zenekar énekesnője Pálmai Panna, akit eredeti hangszíne mellett a közönséget minden alkalommal felpezsdítő derűs, energikus előadásmódja jellemzi.

Pankastic!

2015 újabb sikereket jelentett a zenekarnak, hiszen az A Dal című műsorba beküldött Kicsi a világ, de nagy világ című szerzeménnyel több, mint háromszáz nevező közül bekerültek a legjobb harminc közé, majd a középdöntőbe is továbbjutottak. 2015-ben a zenekar első kislemeze is megjelent.

Pankastic!

Az album turnéja január 20-án a Müpa Bartók Béla Nemzeti Hangversenytermében zárult 1.400 néző előtt, ahol a Pankastic! saját  szerzeményeit a Budafoki Dohnányi Zenekarral adta elő olyan neves előadók közreműködésével, mint Hajós András, Szirtes Edina Mókus, Micheller Myrtill és a francia-kanadai Tcha Badjo zenekar. 2015 decemberében vették fel közös dalukat Oláh Gergővel, amelyet számos zenei TV-csatorna és rádió is sugároz. A zenekar többször aratott hangos sikert külföldön is. Első nagylemezüket a MOM Kulturális Központban mutatták be. A Pankastic! rendszeresen koncertezik fesztiválokon, budapesti és vidéki klubokban.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.