Papageno Radio
Blogok SZIGET Fiatal tehetségekből álló szimfonikus zenekar lép fel a Magyar Zene Háza színpadán

Fiatal tehetségekből álló szimfonikus zenekar lép fel a Magyar Zene Háza színpadán

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A méltán világhírű magyar zenei tehetség jegyében idén három estén lép a Sziget klasszikus zenei színpadára a kizárólag erre az alkalomra szervezett szimfonikus zenekar. A több mint hatvan magyar és határon túlról érkező fiatal zenész – akik között a legfiatalabb még csak 17 éves – a klasszikus zenei repertoár legismertebb és legnépszerűbb darabjaiból állította össze idei programját.

A szimfonikus koncerteken túl minden este interaktív programmal is jelentkeznek a fiatalok, ahol a közönség is kipróbálhatja majd magát egy zenekar élén.

Ide kapcsolódik:
Zenéljünk együtt a SZIGET Magyar Zene Háza színpadán!

Az együttes koncertprogramjában a legismertebb és legnépszerűbb szerzők darabjai szerepelnek majd, kiegészülve olyan szólistákkal, akik szintén a legfiatalabb generációhoz tartoznak. Színpadra lép többek között a 19 éves Kökény Tamás nagybőgős, aki ezzel a szólóban ritkán megjelenő hangszerrel egy teljesen egyedi hangzásvilágot képvisel. A zenekart mindhárom estén Dobszay Péter vezényli, aki a fiatal karmestergeneráció egyik legkiemelkedőbb tagja. Mindössze 29 éves, de számos hazai és nemzetközi sikert könyvelhet el eddigi pályáján.

Ide kapcsolódik:
Dobszay Péter: „A zenészek jogos igénye, hogy a karmester partnerként tekintsen rájuk”

A Sziget Magyar Zene Háza színpadán számos érdekesség várja a közönséget. A fellépőkről és a programokról részletesen blogunkban tájékozódhatnak.

Promóció

Stream és színház

X
X