Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Több mint 30 ingyenes programmal érkezik az első Déryné Fesztivál

Több mint 30 ingyenes programmal érkezik az első Déryné Fesztivál

Nyolc helyszínen, több mint 30 ingyenes programmal rendezik meg Sátoraljaújhelyen és környékén július 14. és 18. között a Déryné Fesztivált, amely színházi előadásokkal, zenés előadóestekkel, családi programokkal és interaktív játékokkal várja a látogatókat.

- hirdetés -

Az első alkalommal megvalósuló fesztivál nyitóelőadása a Déryné Társulat előadásában Herczeg Ferenc Déryné ifjasszony című darabja lesz július 14-én Sátoraljaújhelyen a Kossuth Lajos Művelődési Központban. A Déryné Program zászlóshajójának tekintett, Vidnyánszky Attila által rendezett előadás a magyar színjátszás, a vándorszínészet hőskorába repíti vissza a közönséget. „Herczeg Ferenc kalandokkal, tréfákkal, felfokozott érzelmekkel tarkított színművét a színészek hangszeres játéka teszi még virtuózabbá.”

- hirdetés -

Július 15-én Petőfi Sándor János vitéz című műve látható a széphalmi múzeumkertben. A Déryné Társulat előadása rendhagyó formában, egy óra leforgása alatt kívánja bemutatni a nézőknek Petőfi Sándor halhatatlan klasszikusát. Az egész nap János vitéz világáról szól, hiszen délután A nagy János vitéz rejtvény kilenc állomása várja a látogatókat, és a „Kaland Kertben” a Déryné Társulat tagjaival is találkozhatnak a játékban résztvevők.

Ide kapcsolódik:
A János vitézzel debütált a Déryné Program társulata

Tóth Ede A falu rossza című színműve egy perpatvar közepébe visz, egy esküvőre, ahol hívatlanul bukkan fel a menyasszony volt szerelme, hogy szétrobbantsa az ifjú párt. A Déryné Társulat élőzenével kísért előadását július 16-án a Völgyszínházban mutatják be. Ugyancsak a Völgyszínházban július 17-én a társulat Kék róka című produkcióját tekinthetik meg a nézők. Herczeg Ferenc darabjában egy szerelmi ötszög rajzolódik ki. Ugyanezen a napon Károlyfalván Fabók Mancsi nem csak gyerekeknek szóló bábszínháza várja a látogatókat.

Egymást követő három napon, három helyszínen, Karcsán, Pálházán és Hollóházán A helység kalapácsa című produkció látható a Csavar Színház előadásában. Július 18-án a Déryné Fesztivál zárásaként a Magyar Nemzeti Táncegyüttes Kárpátok visszhangja című előadása látható, majd táncházzal várják az érdeklődőket.

Déryné ifjasszony
Déryné ifjasszony – fotó: Juhász Éva

Az Ungvári Pincesor és Borterasz játékoknak és zenés produkcióknak ad otthont. A programban szerepel a KOHÓ Műhely interaktív játéktára, bábszínház, Csernik Szende mesemondó előadása, Bakator és Fruzsikás koncert, Beke István gitárestje, valamint Andrea Vettoretti koncertje.

A másik fesztiválhelyszín a Zsólyomkai Pincesor, ahol július 16-án Bakos-Kiss Gábor Frankie – a király és kárhozott című estjén Frank Sinatra világslágerekké vált dalai hallhatók. Másnap, július 17-én ugyancsak a zenéé lesz a főszerep a pincesoron, Joós Tamás Átlátszó víz legyen című produkciójában Cseh Tamás dalait idézik fel a művészek.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!