Papageno Radio
Színház A Kertész utcai Shaxpeare-mosó kapja a legjobb előadás kritikusdíját

A Kertész utcai Shaxpeare-mosó kapja a legjobb előadás kritikusdíját

A Színházi Kritikusok Céhe tagjainak szavazatai alapján a Kertész utcai Shaxpeare-mosó kapja a legjobb előadás díját.  A díjátadóra szeptember 12-én kerül sor a Bethlen Téri Színházban.

A Színházi Kritikusok Céhe idén szeptemberben 42. alkalommal adja át a Színikritikusok díját. Mivel az elmúlt időszakot a koronavírus-járvány jelentős mértékben befolyásolta, a céh tagjai ideiglenesen átalakított kategóriákban a 2019/2020-as és a 2020/2021-es évadok emlékezetes és fontos teljesítményeit ismerik el.

További változás, hogy idén nem a jelöltek listáját, hanem a díjazottak nevét hozzák nyilvánosságra a díjátadó est előtti hetekben.

A Színházi Kritikusok Céhe életműdíját Szakács Györgyi jelmeztervező kapja.

Posztumusz különdíjjal tisztelegnek Lengyel Anna dramaturgi, műfordítói, színházszervezői munkássága előtt.

Ide kapcsolódik:
Shakespeare-nek is tetszene – Kókai Tünde és Patkós Márton a Kertész utcai Shaxpeare-mosóról

Kurázsi díjjal ismerték el a Színház- és Filmművészeti Egyetem hallgatóit, oktatóit és dolgozóit, akik kiálltak egyetemük szabadságáért.

A Trafó – Kortárs Művészetek Házát a lezárások alatti online jelenlétért a Színikritikusok díja különdíjával ismeri el a szervezet.

2021-ben a legígéretesebb pályakezdő díját Nagy Péter István kapja.

A legjobb színészi alakítás díját az Újvidéki Színház Anna Karenina című előadásában a címszerep megformálásáért Béres Márta kapja.

A legjobb előadás díját a William Shakespeare Rómeó és Júlia című drámája, Závada Péter átirata és a Társulat improvizációi alapján készült Kertész utcai Shaxpeare-mosó kapja. Az Örkény Színház előadását 2019. szeptember 28-án mutatták be, rendezője Bodó Viktor.

Az előző évek gáláihoz képest szerényebb, de meglepetésektől és műsortól nem mentes ünnepségre 2021. szeptember 12-én 19 órai kezdettel kerül sor a Bethlen Téri Színházban, az eseményt azonban Facebookon élőben közvetítik.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!