Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Gershwin-lemezzel jelentkezik Balog József

Gershwin-lemezzel jelentkezik Balog József

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Hungaroton gondozásában október 6-tól kapható Balog József zongoraművész legújabb lemeze, amelyen George Gershwin műveiből válogatott.

Liszt Transzcendens etűdjei után Balog József, aki a standard zongoristarepertoár mellett szívesen játszik kevésbé ismert remekműveket, kortárs zenét és jazz inspirálta klasszikus zenét, most új albummal jelentkezik.

- hirdetés -

Gershwin – Kék rapszódia

Hallgass bele Gershwin Kék rapszódiájába, kattints az alábbi kis videónkra!Örömmel értesítünk, hogy október 6-án jelenik meg Balog József Gershwin-albuma a Hungarotonnál!Keresd a Hungaroton Zeneáruházban: https://hungarotonmusic.com/classical/gershwin-rhapsody-p9887.html#comingsoon #BalogJózsef #Gershwin #Hungaroton #RhapsodyInBlue

Közzétette: Hungaroton – 2017. október 4.

A lemezen a Kék rapszódia, az Egy amerikai Párizsban vagy a Porgy és Bess szerzőjének, George Gershwinnek a műveit hallhatjuk a generációjának egyik legtehetségesebb zongoristája előadásában, aki briliáns technikájával és érzékeny, mély zeneiségével egyaránt kivívta a kritikusok elismerését és a közönség lelkesedését.

Balog József lemezéről hamarosan a papageno.fm műsorán hallhatnak válogatást.

Balog Józsefet nemcsak repertoárjának zenetörténeti szélessége, hanem a különlegességek iránti vonzódása is egyedivé teszi napjaink zongoristamezőnyében, ami a lemez mellett kiolvasható november 26-i koncertjének műsorából is, hiszen három gyakrabban játszott Bartók-mű mellett ritkán hallható Kodály- és Lajtha-műveket is megszólaltat. S ha még valamit meg kell említeni vele kapcsolatban, az az elképesztő technikai és szellemi virtuozitás. Pierre Boulez több mint tízperces kompozícióját, az Incises-t Balog Józsefen kívül alig néhány zongorista játssza az egész világon.

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X