Papageno Radio
- hirdetés -
Színház Építsük együtt a Mindenkiházat!

Építsük együtt a Mindenkiházat!

A Trafó Kortárs Művészetek Háza színházi nevelési műhelye, a Gondolat Generátor közösségi alkotófelületet hozott létre. A Mindenkiház szobáiban hétről hétre új történetet, személyes élményt lehet meghallgatni, de az arra járók is otthagyhatják a maguk emlékeit.

- hirdetés -

A Gondolat Genetátor olyan programokat hoz létre, amelyek segítenek a Trafó programjait továbbgondolni, értelmezni, megvitatni, hozzájuk kapcsolódva újat alkotni. Röviden: közösségekkel foglalkozik. A Trafó 20. születésnapjára, 2018-ban jött létre a #mindenkitörténet nevű, civilekből álló színházi alkotócsoport, amelyben saját 20 éves kori történeteiket mesélték el. A csoport az előadás után is együtt maradt, hogy különböző művészeti formákkal kísérletezzenek és kinyissák az együttes gondolkodás és alkotás örömét még szélesebb közösségek felé.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
„Ha nem reagálunk semmit, abból nem is lesz semmi” – beszámoló a Trafó összművészeti nevelési találkozójáról

Az online tér lehetőségeit kihasználva építették fel a Mindenkiházat, benne a karantén alatt feltérképezett otthoni terekkel. Olyan terekkel, amelyek személyesek, de egy kicsit mindenkihez is tartoznak. A játék egyszerű. Minden héten kigyullad a fény egy szobában. Oda belépve meghallgathatjuk a szoba történetét, tulajdonosának személyes viszonyulását az adott helyiséghez. Minden szobában van 20 tárgyat, ezek mögött más látogatók által feltöltött tartalmak vannak, ugyanis minden szobához tartozik egy feladat, annak videós vagy rajzos megoldását mi magunk is feltölthetjük.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.