Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Egy virtuális bűvészműsor, amelybe a nézők is beleszólhatnak

Egy virtuális bűvészműsor, amelybe a nézők is beleszólhatnak

Érzéki csalódások, szemfényvesztés és valósághekkelő technikák. Hogyan változik észlelésünk a virtuális környezet és az élő előadói jelenlét manipulációs eszközeinek hatására a monitorok előtt ülve? Milyen analóg és digitális technikai fortélyok segítségével születhetnek új dimenziók képzeletünkben? 

- hirdetés -

Ma este látható a Trafóból a Virtuali Irrealities, Gyertyán Balázs és Varga Vince közös, kifejezetten online előadótérre tervezett interaktív virtuális bűvészműsora, amely a nézők aktív bevonásával teremti meg a kártyatrükkök, különböző mentalista mutatványok és vizuális képalkotási illúziók által generált kíváncsiság sajátosan szórakoztató atmoszféráját. Azt a bizsergő izgatottságot, amikor saját képernyőnkön keresztül együtt drukkolva reagálunk a varázslatra, és közösen összpontosítva próbáljuk megfejteni a kiterjesztett valóságdimenziókban történő trükköket.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Idén százéves a kettéfűrészeléses bűvésztrükk

Gyertyán Balázs Stockholmban, Glasgow-ban, Newcastle-ben és Budapesten folytatott tanulmányai során foglalkozott bűvészettel, fizikai színházzal, pantomimmel, intim színházzal, illetve komunikáció- és médiatudomány szakon szerzett diplomát. A Persolab Bűvész Alkotóközösség egyik alapítója. Alelnöke volt a Corodini Országos Bűvész Egyesületnek, rendszeres fellépője a TÁP Színház Minden Rossz Varieté előadás-sorozatának.

 

A Varga Vince jegyezte vizualitással a Katona József Színháztól a Tünet Együttesig, a Müpától a Trafóig, a Centrál Színháztól Szombathelyig találkozhatunk, de munkái között helyet kapnak lemezborítók, enteriőrök, televíziócsatorna és könyvsorozat arculati tervei, mint koncertprodukciók látványtervei és zenei kompozíciók. Vizuális kompozíciói láthatóak Lisszabontól Ozorán át Novoszibirszkig, Yonderboi, a The Qualitons, Rhoda Scott, az MR2 Szimfonik vagy Harcsa Veronika koncertjein. Az elmúlt években munkáit többek között Kamera Hungária, Arany Penge, Hipnózis, Content+Marketing Award díjakkal ismerték el.

Ide kapcsolódik:
Rodolfo, aki a legnagyobb bűvészek közé tartozott

A Trafóklubból valós időben közvetített Virtual Irrealities olyan igazi digitális és élő közösségi élmény, ahol mindenki, aki szeretne, aktívan részt vehet a műsorban, legyen a világ bármely pontján. És ebben nincs semmi trükk. Csupán játék az egész – a perspektívákkal, a figyelmünkkel és az időérzékelésünkkel.

„A Virtual Irrealities, egy olyan virtuális one man show, ami az érzékeink manipulációjára épül. Nagyon izgalmasnak találom, hogy azt gondoljuk, az agyunk sokkal megbízhatóbb és pontosabb, mint egy technológiai műszer, holott ez egyre kevésbé igaz. A szemet egyszerűbb becsapni, mint a kamerát: ezért is kérdőjelezhető meg egy-egy mutatvány hitelessége, ha képernyőn keresztül nézi a közönség. Bűvészközhely, hogy az illúzió a néző fejében jön csak létre. Ez az élő műsor hasonló, mivel csak a zoom ablakok közötti virtuális térben születik meg valós időben” – fogalmazott Gyertyán Balázs.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X