Papageno Radio
Blogok Varázsfutoda 27 szellőlábú muzsikus futott a Papageno Varázsfutoda Kupán

27 szellőlábú muzsikus futott a Papageno Varázsfutoda Kupán

Augusztus utolsó vasárnapján az Európában egyedülálló  – kifejezetten muzsikus futók háromfős csapatainak meghirdetett – váltóversenyen, a Papageno Varázsfutoda Kupán kilenc csapat indult. A Wizz Air Budapest Félmaraton keretében megrendezett különversenyben 27 fúvós, vonós, ütős muzsikus, énekes rótta a kilométereket, sőt zeneszerző is futott.

Idén is a Budafoki Dohnányi Zenekar volt a legaktívabb, ők öt triót állítottak ki. A BDZ-Xtra igazi „összművészeti” csapat volt Turcsányi Ildikó produkciós menedzserrel, Cser Krisztián operaénekessel és Gyöngyösi Levente zeneszerzővel a soraiban. Az öt BDZ-s csapatnak Hollerung Gábor, a zenekar karmester-zeneigazgatója szurkolt a helyszínen.

Varázsfutoda
A 2021-es Varázsfutoda indulói – fotó: BDZ

A félmaratont egyéniben is teljesítette a zenekar klarinétosa, Horváth Marcell. A legkreatívabb csapatnév is a budafokiakhoz kötődik: egyik váltójuk ugyanis a BDZ-Fiszkiri nevet kapta. E téren a Nemzeti Filharmonikus Zenekar is kitett magáért, az ő csapatuk a Mozart Rohamosztag volt.

OpeRun
Az OpeRun csapat tagjai: Szili Gabriella, Magassy Júlia és Dévényi Judit Anna énekkari művészek – fotó: Lakatos István

A legeredményesebb muzsikustriók a Magyar Állami Operaház színeiben indultak. A különverseny abszolút 1. és 2. helyét az Erkel-TTB (Somogyi Balázs, Herczeg Ferenc, Tarnai Dávid – mindhárman énekkari művészek) és a Trombitás Transzformerek Triumvirátusa (Könyves-Tóth Mihály, Dávida Tamás, Kirsch Bence) szerezte meg, a leggyorsabb női stafétában, az OPeRunban pedig az Opera énekkari művésznői (Szili Gabriella, Magassy Júlia és Dévényi Judit Anna) szárnyaltak.

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!