Papageno Radio

Capriccio

A Klasszik Rádió népszerű műsorában Novotny Anna és Zsoldos Dávid minden hétvégén egy-egy érdekes, a klasszikus zenéhez kötődő embert – de nem feltétlenül muzsikust – lát vendégül. A Capriccio még 2003-ban, a radiocafé 98.6-on indult Feyér Zoltán, Nagy Bálint és Zsoldos Dávid ötlete nyomán, az első magyar, kereskedelmi rádióban fogható klasszikus zenei műsorként.

Műsor

Simon István Capriccio
Március 14. (vasárnap) – 16 óra
 
Vendég: Simon István 
 
A Capriccio közvetkező vendége Simon István balett-táncos, kulturális menedzser lesz, akivel pályája alakulása mellett arról beszélgettünk, hogy milyen tapasztalatokat szerzett a világ nagy színpadain, és hogy mitől is olyan különleges a magyar táncművészet.
 
(ism: március 20., szombat 16 óra)
Március 7. (vasárnap) – 16 óra
Vendég: Kelemen Barnabás 
A vendég Kelemen Barnabás hegedűművész, a Kelemen Kvartett vezetője. Beszélgetünk az együttes újjáalakulásáról és a vonósnégyesjátékról általában, a következő koncertekről és a FAB Ensemble-ról is.
(ism: március 13., szombat 16 óra)
Február 28. (vasárnap) – 16 óra
Vendég: Karczag Márton 
A vendég Karczag Márton, a Magyar Állami Operaház főemléktárosa. Beszélgetünk az Operaház kincseiről, egy közelgő izgalmas kiállításról és a nemrég a Papagenóra költözött Caruso blogról, valamint arról, hogy milyen életrajzi köteteken dolgozik épp.
(ism: március 6., szombat 16 óra)
Február 21. (vasárnap) – 16 óra
Vendégek: Győri Noémi és Madaras Gergely
Az adás vendége egy művész-házaspár, Győri Noémi fuvolaművész és Madaras Gergely karmester lesz. Beszélgetünk közeli budapesti fellépéseikről, londoni életükről, fuvolaátiratokról, kamarazenéről, és persze a közös (zenei) életükről.
(ism: február 27., szombat 16 óra)
Február 14. (vasárnap) – 16 óra
Vendég: Gőz László
A harsonaművésszel a Budapest Music Center történetéről, az épülő operaházról, a Kurtág házaspárról és a jövőbeli tervekről beszélgetett Novotny Anna és Zsoldos Dávid.
(ism: február 20., szombat 16 óra)
Február 7. (vasárnap) – 16 óra
Vendég: Lukács Miklós
Az adás aktuális vendége Lukács Miklós cimbalomművész, akivel pályakezdésről és szerteágazó zenei érdeklődéséről beszélgetünk, de szóba kerül, hogy miért van olyan kevés cimbalmos.
(ism: február 13., szombat 16 óra)