Papageno Radio
Da capo Da capo, avagy a héten történt

Da capo, avagy a héten történt

Az év 28. hete áll mögöttünk (július 10-16.). A véletlen – vagy a nemzeti ünnepből adódó csillagállás, ki tudja – úgy hozta, hogy jelentős volt a napokban a francia hatás. Onnan indulva azonban egész más tájakra is eljutottunk.

A Párizsi Kamarazenekar tagjai egy társasház erkélyein muzsikáltak: Pierre Sauvageot darabját adták elő, aki egy társasház mindennapi életének zajait örökítette meg egy szimfóniában.

Párizsban még a falnak is füle van!

Egy olasz zongoraművész az olasz-svájci határon húzódó Monta Rosa egyik, 4460 méteres csúcsán játszott, amit magassági rekordként állítottak be. Aztán kiderült, francia fúvósok ezt már egy éve meghaladták. Hol máshol, mint a Mont Blanc-on.

Koncert a csúcson

Szintén francia az a rádióadó, amelynek versenyében nem fiatal tehetségek, hanem 16 év fölötti amatőr muzsikusok vehetnek részt. A cél természetesen a komolyzene népszerűsítése, ebben pedig egy világ- és Európa-bajnok labdarúgó, Lilian Thuram is segít, sőt a zsűriben is helyet foglal.

Világbajnok focista egy zenei verseny zsűrijében

De nézzünk a szélrózsa más irányaiba is. Nem kell nagyon sokat utazni a magyar-osztrák határtól, hogy a Gidon Kremerről elnevezett utcán sétáljunk.

Utcát kapott Gidon Kremer

És a Szentmargitbányai Kőfejtő sincs messze, ahol a természet formálta térben lélegzetelállító látványvilágú opera látható.

Rigoletto sziklái

Egy zenész életében az utazás fontos szerepet kap, annak minden örömével és nyűgével. A csomagolásban egy idő után komoly rutint lehet szerezni, például azzal, hogy az ember gondolkodás nélkül bepakolja a futócipőt.

„Minden turnéra viszem a futócipőmet”

Azt nem tudjuk, mit vitt magával Salzburgba Wendler Enikő, azt viszont igen, hogy mit hozott el onnan.

Salzburgi nemzetközi verseny győztese lett Wendler Enikő

Zenés kalandozásainkhoz hosszú távra és nem csupán a régizene műfajára nézve Csörsz Rumen István ad útravalót.

„Amikor zenélünk, nem hazudhatunk”

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!