Papageno Radio
- hirdetés -
Da capo Da capo, avagy ez történt a héten

Da capo, avagy ez történt a héten

2017 42. hetében lezárult a CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál, Kelemen Barnabás komoly sikert aratott Brüsszelben, és furcsa hírek érkeztek Londonból. 

A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál eseményeit egyenként nem tudjuk felidézni, ehhez inkább blogunkat ajánljuk, ahol zenei, színházi és képzőművészeti programokról egyaránt esett szó.

- hirdetés -

Heti kalandozásunkat kezdjük Londonban. A részben tragédia, részben komédia műfajú Eötvös Péter-opera, a The Golden Dragon ázsiai karaktereit a walesi társulat nem ázsiai származású énekesekre bízta, ez okozta egy ázsiai gyökerű színész és társulatvezető felháborodását, amelyhez többen csatlakoztak.

Nem engednek játszani egy Eötvös-operát Londonban

Egy brit szervezet kutatásának címe a bombasztikusan hangzó A zene megbetegít? volt, az eredmények azonban azt mutatják, komoly összefüggés van a zenészi pálya és a lelki egészségi állapot között. Az egyik adat szerint a zenészek között háromszor több a depressziós, mint a nem zenészek között.

A zene megbetegít?

Szerencsére Francis York nem tűnik depressziósnak.

100 évesen is aktív a York Minster egykori orgonistája

Egy remek humorú floridai ütőhangszeres művészt egy reklám inspirált különleges, figyelemfelkeltő produkcióra.

Így kell triangulummal szólózni!

Kelemen Barnabást az Erzsébet Királyné Hegedűversenyen elért 2001-es sikere óta kitüntetett figyelemmel követi a belgiumi közönség, rendszeres visszajárója a koncerttermeknek, a BOZAR-ban 2011-ben Kocsis Zoltánnal emlékezetes Bartók-Debussy-Beethoven-koncertet adott. Eheti hangversenye szintén élményszámba ment.

Kelemen Barnabást ünnepelte a BOZAR

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X