Papageno Radio
- hirdetés -
Da capo Da capo, avagy ez történt a héten

Da capo, avagy ez történt a héten

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

2018 tizenkilencedik hete viszonylagos nyugalomban és a magyar művészek nemzetközi sikerei miatti büszkeséggel telt, vasárnap azonban robbant a bomba: a jelenlegi formájában nem folytatja tovább a Kelemen Kvartett.

Az együttes tagjait (Kelemen Barnabás, Kokas Katalin, Homoki Gábor, Fenyő László) különböző formációkban a közönség továbbra is hallhatja majd együtt játszani.

Feloszlik a Kelemen Kvartett

- hirdetés -

A filmalkotást dokumentumfilm, a legjobb rendező, a legjobb forgatókönyv, a legjobb fénykép, a legjobb szerkesztő, a grafikai művészet és a legjobb zene kategóriában jelölték.

8 Emmy-díjra jelölték a The Violin Alone-t

A film- és operarendező, a Müpa vezérigazgatója és a Budapesti Tavaszi Fesztivált szervező operatív testület elnöke a francia-magyar kulturális kapcsolatok fejlesztéséért, a kulturális diplomácia területén intézményvezetőként és alkotóként elért eredményeiért, a területen végzett kiemelkedő tevékenységéért, elkötelezett munkájáért kapta meg a francia állam legmagasabb kitüntetését.

A francia Becsületrend lovagja címmel tüntették ki Káel Csabát

Katona Márta lelkiismeretes szerkesztői-riporteri munkája során rendszeresen tájékoztatja a hallgatóságot a friss zenetudományi publikációkról, a tervezett és lezajlott konferenciákról, továbbá olyan intézményi folyamatokról és változásokról, amelyek befolyással lehetnek a tudományos műhelyek tevékenységére.

Akadémiai újságírói díjban részesült Katona Márta, a Bartók Rádió szerkesztője

A film és a zene kapcsolatát mutatják Leonard Bernstein életrajzi filmjeinek előkészületei.

Spielberg és Scorsese is üzletet lát Leonard Bernsteinben

Bár a sorozat alapanyagát jelentő regény inspirálta eredetileg az operát, a tévés sikerek újra elővetették A szolgálólány meséje című darabot.

Átdolgozták A szolgálólány meséjéből készült operát

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X