Papageno Radio
Da capo Da capo, avagy ez történt a héten

Da capo, avagy ez történt a héten

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

2018 huszonkettedik hetét is dominálták a magyar sikerek, a jótékonysági és gyerekeket érintő zenei nevelési kezdeményezések, de a politika sem maradhatott ki a hírekből. 

A június 22-i firenzei koncerten Madaras Gergely fogja vezényelni a fesztivál zenekarát, amelynek műsorán Eötvös Péter Weöres Sándor nonszensz verseire írt Speaking Drums című darabja, valamint Schubert IX. C-dúr “Nagy” szimfóniája szerepel.

Madaras Gergely lép Zubin Mehta helyébe a Festival del Maggio Musicale Fiorentinón

“Elegánsan és hatásosan, finom, teljes hangzással, aprólékosan figyelmet fordítva a bizonytalan felső hangokra játszott, és mindenkire átragadó, örömteli és energikus ritmusérzékkel” – írták Várdai Istvánról.

Nagy sikerű szólóestet adott Várdai István a londoni Wigmore Hallban

Bogányi Liszt Don Giovanni-parafrázisát, Andrej Piszarjov, a konzervatórium zongora tanszékének dékánja pedig Chopin két nocturne-jét adta elő az átadáson. Az új zongorát a fogadás alatt több jelen lévő muzsikus kipróbálta.

Bogányi-zongorát kapott a Csajkovszkij Konzervatórium

Ha már Moszkva: ne felejtsük, 2018 a labdarúgó-világbajnokság éve!

Domingóval és Nyetrebkóval erősítenek az oroszok a labdarúgó-világbajnokságon

Eötvös Péter reményét fejezte ki, hogy a jekatyerinburgi stábnak örömet okoznak majd a színpadra állítás munkálatai, valamint hozzátette, hogy egy olyan Csehov-képpel szeretné meglepni az orosz közönséget, amit eddig még nem tapasztalhattak.

Először csendül fel Oroszországban Eötvös Péter Három nővér című operája

Erre a hétre is jutottak jótékonysági hírek.

Panos Karan zongoraművész lelkes híve a zenei nevelésnek valamint szenvedélyesen elkötelezett a rászoruló fiatalok és gyermekek védelme ügyében.

Görög művész indított zenei kampányt a menekülttáborokban élő gyerekekért

„Nagyon megható volt visszahallgatni a felvételeket és érezni, hogy milyen sokat jelent ez a szülőknek. Sokat beszéltek arról, hogy milyen hajléktalanként élni és hogy semmijük sincs, de ezek a dalok esélyt adnak arra, hogy egyfajta értékes családi örökséget hozzanak létre a szülők, melyet továbbadhatnak gyermekeiknek.”

Hajléktalan anyákon segít a Seattle-i Szimfonikus Zenekar

A politikát sem tudtuk kikerülni.

A Philadelphiai Zenekar hat európai városban lép fel – Brüsszel, Luxembourg, Párizs, Düsseldorf, Hamburg, Bécs -, mielőtt 1992 után ismét Izraelbe utazik, ahol Haifában, Tel Avivban és Jeruzsálemben ad koncertet. Ez utóbbi két turnéállomás miatt indult tiltakozás.

Tüntetnek a Philadelphiai Zenekar ellen

Promóció

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

X
X