Papageno Radio
- hirdetés -
Da capo Da capo, avagy ez történt a héten

Da capo, avagy ez történt a héten

2018 huszonharmadik hetében javasoltunk okostelefonokra letölthető hasznos applikációkat, igíekeztünk megvilágítani a várostervezés és a komolyzene, illetve a képzőművészet összefüggéseit, és örültünk egy olyan film Emmy-díjainak, amelynek magyar vonatkozásai vannak.

- hirdetés -

Renée Fleminget új oldaláról ismerhetjük meg, és ennek magyar vonatkozása is van: Molnár Ferenc Liliom című darabjából készült a Carousel című musical, ebben alakítja özvegy Muskátné, azaz Nettie Fowler szerepét.

Renée Fleminget musicalszínésznőként díjazhatják

- hirdetés -

Egy koncertterem lehet vonzó a környezet miatt. A helyszíntől van, ahol gyarapodhat az érdeklődők száma, és bár a helyzet nem fekete-fehér, de akár az ellenkező hatással is számolhatunk.

A tudatos várostervezéstől is függ a komolyzene jövője

A szecesszió világhírű cseh mesterének a szlávok történelmét megörökítő, húsz nagy méretű képből álló festményciklusának Prága a tulajdonosa. A Szláv eposz hamarosan saját épületet kap.

Új prágai galéria épül Mucha festményciklusának

Maradjunk az urbanisztikánál és a zene közösségteremtő, illetve turisztikai vonatkozásainál. Egy új londoni térképen kocsmáktól nagy koncerttermekig, lemezstúdióktól próbatermekig sokféle helyszínt gyűjtöttek össze.

Térképre kerül London zenei élete

A digitális világot nem hagyjuk el, úgyhogy jöjjön egy okostelefonra is letölthető alkalmazás.

Állítsd össze saját virtuális vonósnégyesedet!

Ez az applikáció még nagyon friss, a Petőfi Irodalmi Múzeum appja viszont már bizonyított.

Nemzetközi díjat nyert a Petőfi Irodalmi Múzeum applikációja

Nem vonósnégyes, nem applikáció, hanem szóló hegedű és tévé, de annál nagyobb büszkeség: a The Violin Alone elnyerte a dokumentumfilmért járó Emmy-díjat, emelett a legjobb rendező, a legjobb operatőr, a legjobb vágó, legjobb audio megoldások és a legjobb zene kategóriában kapta meg a televíziózás egyik legrangosabb elismerését.

6 Emmy-díjat söpört be a The Violin Alone

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

X
X