Papageno Radio
- hirdetés -
Da capo Da capo, avagy ez történt a héten

Da capo, avagy ez történt a héten

2018 huszonhetedik hetével az év második felébe léptünk. Szokatlan, furcsa, bizarr hírekből ezúttal sem volt hiány, de fontos, akár mérföldkőnek nevezhető kiállásokról, felszólalásokról, döntésekről is tudósítottunk.

- hirdetés -

Az alábbi kutatásért valószínűleg irigyek a brit tudósok.

Ha hangos a zene, egészségtelenül eszünk

- hirdetés -

A hírnév árnyoldalairól Nicola Benedetti hegedűművész beszélt, akit egy rajongója egész Japánon keresztül követett, egy másik pedig azzal fenyegetőzött, hogy megöli magát, amikor kiderült számára, hogy a művésznőnek akkor éppen volt partnere.

Ha lesben állnak a rajongók

A hangszerek belseje titokzatos hely, ahol olyan terek léteznek, amelyeket sosem képzelnénk. Néhány gyönyörű fotó azonban megmutatja a hangszertestek belső, rejtett életét.

Bámulatos fotókon láthatjuk a hangszerek titkos életét

De essen szó komoly, fontos dolgokról is. Az Európai Parlamentben a kulturális örökség európai éve keretében tartottak konferenciát, amelyen felszólalt Daniel Barenboim is. Beszédében kiállt az egyesült és sokszínű Európa mellett, de beszélt az iskolai ének-zene oktatás erősítéséről és a digitális korszakban a zenészeknek járó jogdíjakról is.

Daniel Barenboim az Európai Parlamentben az iskolai zeneoktatás fontosságáról is beszélt

A világ egyik legnagyobb jazzfesztiválján, Montrealban törölték a programból a Slav című előadást, mert abban afroamerikai gyapotszedőnek öltöztetett fehér színészek énekeltek rabszolgadalokat. A produkció miatt többen lemondták a fellépésüket, és tüntetésre is sor került.

Fehér ember ne énekelje fekete rabszolgák dalait!

A Bostoni Szimfonikus Zenekar egyik fuvolistája pert indított a zenekar ellen, mert ugyanazt a posztot betöltő férfi fafúvós kollégájánál kevesebb fizetést kapott. Ezzel kezdetét vette az első peres ügy, melyet a július 1-jén hatályba lépett massachusettsi egyenlő bérezés törvényére hivatkozva indított be a zenész.

Beperelte a zenekart, mert kevesebbet keres, mint kollégája

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.