Papageno Radio
Da capo Da capo, avagy ez történt a héten

Da capo, avagy ez történt a héten

2018 huszonhetedik hetével az év második felébe léptünk. Szokatlan, furcsa, bizarr hírekből ezúttal sem volt hiány, de fontos, akár mérföldkőnek nevezhető kiállásokról, felszólalásokról, döntésekről is tudósítottunk.

Az alábbi kutatásért valószínűleg irigyek a brit tudósok.

Ha hangos a zene, egészségtelenül eszünk

A hírnév árnyoldalairól Nicola Benedetti hegedűművész beszélt, akit egy rajongója egész Japánon keresztül követett, egy másik pedig azzal fenyegetőzött, hogy megöli magát, amikor kiderült számára, hogy a művésznőnek akkor éppen volt partnere.

Ha lesben állnak a rajongók

A hangszerek belseje titokzatos hely, ahol olyan terek léteznek, amelyeket sosem képzelnénk. Néhány gyönyörű fotó azonban megmutatja a hangszertestek belső, rejtett életét.

Bámulatos fotókon láthatjuk a hangszerek titkos életét

De essen szó komoly, fontos dolgokról is. Az Európai Parlamentben a kulturális örökség európai éve keretében tartottak konferenciát, amelyen felszólalt Daniel Barenboim is. Beszédében kiállt az egyesült és sokszínű Európa mellett, de beszélt az iskolai ének-zene oktatás erősítéséről és a digitális korszakban a zenészeknek járó jogdíjakról is.

Daniel Barenboim az Európai Parlamentben az iskolai zeneoktatás fontosságáról is beszélt

A világ egyik legnagyobb jazzfesztiválján, Montrealban törölték a programból a Slav című előadást, mert abban afroamerikai gyapotszedőnek öltöztetett fehér színészek énekeltek rabszolgadalokat. A produkció miatt többen lemondták a fellépésüket, és tüntetésre is sor került.

Fehér ember ne énekelje fekete rabszolgák dalait!

A Bostoni Szimfonikus Zenekar egyik fuvolistája pert indított a zenekar ellen, mert ugyanazt a posztot betöltő férfi fafúvós kollégájánál kevesebb fizetést kapott. Ezzel kezdetét vette az első peres ügy, melyet a július 1-jén hatályba lépett massachusettsi egyenlő bérezés törvényére hivatkozva indított be a zenész.

Beperelte a zenekart, mert kevesebbet keres, mint kollégája

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!