Papageno Radio
- hirdetés -
Da capo A magyar sikerek hete

A magyar sikerek hete

2018 harminchetedik hete magyar sikerektől volt hangos: a világ legjelentősebb zenei versenyein értek el dobogós helyezéseket, magyar lemezt dicsért a nemzetközi sajtó, és a legjelentősebb színpadoknak lesz állandó magyar fellépője.

- hirdetés -

Vörös Szilvia mezzoszoprán Facebook-oldalán jelentette be, hogy hivatalossá vált: a 2018/2019-es évadtól a bécsi Staatsoper társulatát erősíti. Első előadásai a Traviata lesznek, abban Flora szerepét énekli.

Vörös Szilvia a bécsi Staatsoper tagja lett

- hirdetés -

Az Orfeo Zenekar és Purcell Kórus legújabb lemezét, Rameau Naïs című operájának felvételét díjazták a német lemezkritikusok. „Az opera a békéért” alcímet viselő darabot (a prológ az 1748-as aacheni békének állít emléket) 2017 márciusában rögzítették a Müpában.

Jelentős német elismerést kapott az Orfeo Zenekar és Purcell Kórus legújabb lemeze

Az Amerikában élő Nicolas Namoradze nyerte a kanadai Calgaryban augusztus 30. és szeptember 8. között lezajlott, háromévente megrendezett Esther Honens Nemzetközi Zongoraversenyt.

Grúz származású magyar fiatal nyert Nemzetközi Zongoraversenyt

Megosztott második helyezést ért el és a közönségdíjat is elnyerte Könyves-Tóth Mihály a német ARD adó által kiírt európai zenei verseny trombita kategóriájának döntőjében. A győzelmet az osztrák Selina Ott szerezte meg. A második helyen Könyves-Tóth Mihály a francia Célestin Guérinnel osztozott.

Könyves-Tóth Mihály 2. helyezett lett az ARD Zenei Versenyen

A III. Marton Éva Nemzetközi Énekverseny döntőjének mezőnyét a magyar Ádám Zsuzsanna és Megyimórecz Ildikó Lilla, a brazil Beatriz Baptista, a kínai Jipao Csen (Yibao Chen), a mongol Badral Chuluunbaatar, az ukrán Inna Fedorii, Kszenyija Nyikolajevna és Valentyina Pluzsnyikova, Julia Muzicsenko és Anna Sapolvalova Oroszországból, a mexikói-amerikai Galeano Salas, az örmény Gagik Vardanyan és a kazah Rassul Zharmagambetov alkotta.

Ádám Zsuzsanna 2. lett a III. Marton Éva Nemzetközi Énekversenyen

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.