Papageno Radio
- hirdetés -
Da capo Caballé és Aznavour - búcsú a legendáktól

Caballé és Aznavour – búcsú a legendáktól

2018 negyvenedik hetéhez érkeztünk, az év háromnegyede már mögöttünk áll. Nagy magyar sikerekről tudósítottunk, váratlan bejelentést tett Ennio Morricone, elbúcsúztunk egy legendás énekestől és egy fantasztikus énekesnőtől.

- hirdetés -

Wendler Enikő és Ruben Brandt is megállíthatatlan.

- hirdetés -

A fiatal fuvolaművész, abécsi zeneakadémia különleges tehetségek osztályába járó Wendler Enikő második helyezést ért el a 19. Osakai Nemzetközi Zenei Verseny döntőjében. Enikő idén tavasszal a Golden Classical Music Awards International Music Competition következményeként kapott meghívást a New York-i Carnegie Hallba.

Második helyen végzett Wendler Enikő az Osakai Nemzetközi Zenei Versenyen

Milorad Krstić: Ruben Brandt, a gyűjtő című filmje nyerte a legjobb egészestés alkotás díját a bukaresti Anim’est Nemzetközi Filmfesztiválon. A filmet világszerte élvonalbeli fesztiválok hívták meg programjukba, nemrég szerepelt a szarajevói, a haifai, a vancouveri, a koppenhágai szemléken, múlt héten a luxemburgi filmfesztivál nyitófilmje volt, és hamarosan vetítik Chicago, Varsó és Los Angeles rangos nemzetközi filmfesztiváljain is.

Újabb magyar animáció aratott nemzetközi sikert

Nem sokkal 90. születésnapja előtt jelentette be Ennio Morricone, hogy nem ír több filmzenét. Utolsó munkája egy Giuseppe Tornatoréval készülő film lesz.A kétszeres Oscar-, Grammy- és kétszeres Golden Globe-díjas olasz zeneszerző, aki több mint félezer filmhez írt zenét, az utóbbi időben három felkérést is visszautasított.

Ennio Morricone nem komponál több filmzenét

A zenei világ két meghatározó személyiségét is elvesztette.

94 éves korában elhunyt Charles Aznavour örmény gyökerekkel rendelkező francia sanzonénekes.

Elhunyt Charles Aznavour

85 éves korában elhunyt Montserrat Caballe, katalán opera-énekesnő, világhírű szoprán.

Elhunyt Montserrat Caballe

És hogy reménykeltő jó hírrel fejezzük be a heti visszatekintést: az Izraeli Filharmonikusok október 4-i évadnyitó koncertjén vezényelt újra a világhírű karmester, aki az elmúlt közel egy évben kemoterápiás kezelésen vett részt.

Hosszú kihagyás után Zubin Mehta ismét színpadra áll

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.