Papageno Radio
- hirdetés -
Da capo Szenzációs díjak és felfedezések

Szenzációs díjak és felfedezések

2018 negyvenharmadik hetében letették névjegyüket a magyar fiatalok, de a már befutott közép-, és a jelentős életművel rendelkező idősebb generáció is jelentős elismeréseket aratott világszerte zenei és filmes területen egyaránt. És ezúttal is hírt adtunk szenzációs felfedezésekről.

- hirdetés -

Baross Ádám, a weimari Liszt Ferenc Zeneművészeti Főiskola, valamint a Richter János Zeneművészeti Szakközépiskola tanulója harmadik helyezést ért el a 11. Cote d’Azur International Piano Competition döntőjében.

Harmadik lett Baross Ádám a Nizzai Nemzetközi Zongoraversenyen

- hirdetés -

Lajkó István zongoraművész kapja idén a Liszt Ferenc Nemzetközi Lemez-Nagydíjat a Hungarotonnál megjelent Liszt-átiratot tartalmazó világpremier felvételéért.

Liszt Ferenc Nagydíjjal ismerték el Lajkó István felvételét

A Ruben Brandt, a gyűjtő című magyar akcióthriller is szerepel a között a huszonöt alkotás között, amelyet neveztek a legjobb egész estés animációs filmek Oscar-díjára.

Magyar alkotást is jelöltek az animációs filmek Oscar-esélyesei közé

A 18. Los Angeles-i Magyar Filmfesztivál életműdíját Mészáros Márta Kossuth-díjas rendező, forgatókönyvíró nyerte el.

Életműdíjat kapott Mészáros Márta Los Angelesben

Az 1941-es hangfelvétel előkerülése szenzációsnak számít a magyar rádiózás történetének dokumentumai között, hiszen a Magyar Rádió hangarchívuma az 1945-ös ostrom idején egyetlen hangjáték – Az ember tragédiája 1938-as, üzletekben is árult, így fennmaradt előadása – kivételével teljes egészében elpusztult. Ezért számít ritkaságnak A víg özvegy felvétele.

Ritkaságnak számító magyar zenei felvételt találtak egy lemezhagyatékban

A tavaly, Washingtonban nyílt Bibliamúzeum öt holt-tengeri tekercset vont vissza a héten az állandó kiállításáról, miután az iratok eredetiségével kapcsolatban kétségek merültek fel.

A holt-tengeri tekercsek hamisítványait állították ki Washingtonban

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.