Papageno Radio
- hirdetés -
Da capo Nők a főcímekben – 2018 utolsó hetének összefoglalója

Nők a főcímekben – 2018 utolsó hetének összefoglalója

Kis túlzással és némi képzavarral azt is mondhatnánk, 2018 ötvenkettedik hete hírek szempontjából a karácsony ellenére sem volt uborkaszezon.

- hirdetés -

Alejandra Urrutia karmesteri pálcája alatt, professzionális zenészek mellett 10 országból 44 menekült előadásában fog megszólalni Beethoven IX. szimfóniája a Koncert a Testvériségért című hangversenyen. A fiatal dirigens a professzionális zenekarok első női vezető karmestere Chilében. Itt és az Amerikai Egyesült Államokban tanult hegedűt és vezénylést, jelenleg pedig Fischer Iván asszisztense a Budapesti Fesztiválzenekarnál.

- hirdetés -

Nicola Benedetti jelenleg a brit vonósoktatás képviselőit tömörítő szervezet elnöke, számos zenei edukációs ötlet és kezdeményezés fűződik hozzá.

Ide kapcsolódik:
A Brit Birodalom kitüntetését kapja Nicola Benedetti

Bizet művét az úgynevezett Iszlám, vagy iráni forradalom 1979-es győzelme óta nem adhatták elő az országban. A most színpadra kerülő darab bár komoly előrelépés, de még mindig nem az eredeti változatot hallhatja a közönség, hiszen csak női előadók szerepelnek majd az előadásában, amit a férfi közönség nem is hallgathat meg.

Ide kapcsolódik:
40 év után adják elő Iránban Bizet Carmenjét

Bucsi Réka, Chilton Nóra, Enyedi Ildikó, Kis Hajni, Szilágyi Zsófia, Szamosi Zsófia, Tuza-Ritter Bernadett – a női alkotók a film területén is komoly nemzetközi elismeréseket arattak.

Ide kapcsolódik:
2018 a magyar film sikerét hozta - Az év díjazott alkotásai

Jövőre mi várható? Jóslatokba nem bocsátkoznánk, de az, hogy 2019-ben magyar kulturális évadot rendeznek Izraelben, Japánban, Dél-Koreában és a Kínai Népköztársaságban, Szöulban és Tokióban pedig magyar intézet nyílik, hosszú távon további sikerek reményével kecsegtet.

Végül pedig egy hír, amely nemtől, kortól, nemzetiségtől függetlenül szomorított el olvasókat.

Ide kapcsolódik:
Meghalt Ámosz Oz világhírű izraeli író

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!