Papageno Radio
- hirdetés -
Da capo Nagy izgalmak helyett - évindító heti hírösszefoglalónk

Nagy izgalmak helyett – évindító heti hírösszefoglalónk

Álmosan kezdődött 2019. Bár az év első hetében nagy durranások a maradék szilveszteri petárdákon nem voltak, kisebb pukkanásokra azért felfigyelhettünk, sőt egy új blog is indult.

- hirdetés -

Új év – új blog. Orientale Lumen – Kelet világossága – ezekkel a szavakkal kezdődik II. János Pál pápa 1995-ben megjelent apostoli levele, amiben a keleti kereszténység hagyományainak fontosságára hívja fel a figyelmet – egy olyan élő hagyományra, ami szerves része a keresztény kultúrának. A Szent Efrém Férfikar ezt a gondolatot viszi tovább immár nyolcadik éve. Legújabb blogunk első bejegyzésében Bubnó Tamást kérdeztük a különleges koncertsorozatról.

- hirdetés -

Ide kapcsolódik:
Bubnó Tamás: „A keleti kereszténység zenéje egy kimeríthetetlen forrás"

A Japán Vonós Tanárok Egyesülete Ázsia egyik legnagyobb múltú zenei szakmai szervezete, tiszteletbeli tagjai között olyan legendás zenészek találhatók, mint Zakhar Bron professzor, Michael Frischenschlager, a Bécsi Zene- és Előadó-művészeti Egyetem nyugalmazott rektora, Konstanty Andrzej Kulka, a varsói Fryderyk Chopin Zeneművészeti Főiskola professzora és Gary Karr nagybőgős. Januártól Oláh Vilmos is e kitüntető cím birtokosa.

Ide kapcsolódik:
Tiszteletbeli tagjává választotta Oláh Vilmost a Japán Vonós Tanárok Egyesülete

Idén két kulturális fővárosa is van Európának. „Plovdiv és Matera programjai jól mutatják, hogy miként képzelik el mind saját jövőjüket, mind Európa jövőjét. Egyúttal több évszázadra visszanyúló, rendkívüli örökségüket is ünnepelik” – mondta Navracsics Tibor oktatásért, kultúráért, ifjúságért és sportért felelős uniós biztos, aki szerint a kezdeményezés összefogja az embereket és kiemeli a kultúra szerepét az európai identitás kialakításában. Mindkét település izgalmas programokkal készül, érdemes akár nyaralási célnak is belőni a városokat!

Károly walesi herceg egy rádiós nagyonterjúban beszélt a művészetek és a művészetoktatás iránti elhivatottságáról. A brit trónörökös meggyőződése, hogy a kultúra felbecsülhetetlen mértékben járul hozzá az országok szellemi gazdagságához.

Ide kapcsolódik:
Károly herceg ismét felfedte rajongását a művészetek iránt

Ha pedig újévi fogadalomként hangszertanulásba fogna, ezt a cikkünket mindenképp olvassa el!

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.