Papageno Radio
- hirdetés -

június, 2020

szo13jún20:0022:00Csak ma!SzederHey, June!20:00 - 22:00 MüpaMűfaj:jazzTulajdonságok:felvételről,ingyenes címkékhey june,müpa home,szeder

Részletek

A közvetítés itt érhető el

Szeder – Színes indie pop-rock, finom sanzon fűszerezéssel

Az énekes-dalszerző Szeder 2014-ben Hab a tetején című debütáló albumával tűnt fel először meghatározó szereplőként a hazai könnyűzenei palettán, a Reggeli dallal pedig az érdeklődés homlokterébe került. Sajátos humora, szókimondó, őszinte szövegei szórakoztató belső utazást kínálnak Szeder világába, egy izgalmas univerzumba, amelyben croissant-ból van a félhold és kávéscsészében rajzolódik ki a Tejút.

A zenei játékosság és sokszínűség előadóként és dalszerzőként egyaránt sajátja. Második albuma, a Táncolj velem élet megjelenésével zenei világa újabb színekkel, hangulatokkal bővült: 2016-ra nyerte el mai formáját a zenekar, és ekkorra alakult ki az az egyedi hangzás is, amely igazán Szeder sajátja. „A második album, úgy érzem, vagányabb, bátrabb lett, és ez talán az elektromos gitárnak is köszönhető. Persze, nem szakadtunk el teljesen attól az akusztikus világtól, amelyet tőlünk megszoktak, csak Fenyvesi Márton társproducerrel vittünk bele még egy nagy adag spirituszt, és így új távlatok nyíltak meg. Én is sokkal merészebben nyúltam nemcsak a zenéhez, de a szövegekhez is. A lemez minden sora belőlem fakad, egyre mélyebbről engedtem feltörni az érzéseket, amelyek aztán dalok formájában öltöttek testet. Nehéz időszakon vagyok túl, így sok a drámával teli, szomorú, vagy inkább mélyen megérintő, elgondolkoztató dal, de remélem, megnyugvást tudnak nyújtani másoknak, ahogy nekem is segítettek sok mindent kiénekelnem magamból.” (Szeder)

(A felvétel a Müpa 2017. június 9-i koncertjén készült.)

Hey, June! (2020. június 3-17.)
Nyárköszöntés, szezonzárás, szieszta és fieszta. A Müpa egyik legstabilabb rendezvénysorozata a Hey, June!, ami az intézmény 2005-ös indulása óta minden júniusban egyszeri, máshol nem látható hazai produkciókkal alapozza meg a nyári fesztiválszezont. Olyan koncertekkel, amelyek extra csavarokkal nyújtanak felejthetetlen élményt. A műfajilag is színes felhozatalban országszerte egyre ismertebb zenekarok, valamint első vonalbeli előadók lökik a nyárra az ajtót. Idén a Müpa Home keretében 2016 és 2019 között rögzített fellépésekből áll össze a Hey, June!

Fotó forrás: mupa.hu

more

Idő

(Szombat) 20:00 - 22:00

Helyszín

Müpa

Szervező

Müpa

X
X