Papageno Radio
- hirdetés -
Folk A falusi zene ereje klasszikus zenébe ágyazva – A Papageno Rádióban debütál...

A falusi zene ereje klasszikus zenébe ágyazva – A Papageno Rádióban debütál a Giuoco Piano című lemez

2020 novemberében került forgalomba az Ifjú Szivek Táncszínház vonósnégyesének első lemeze, a Giuoco Piano, melyen a nyugati zene formáiban megjelenő hagyományos dallamok nem feldolgozási hivatkozásként jelennek meg, hanem a falusi zene eredeti kifejező erejét, jelenben élő lelkületét közvetítik. A fiatal zenészek kompozícióit tartalmazó, műfajában ritkaságnak számító lemez a Papageno Rádió Lemezújdonságok című műsorában debütál január 26-én 15 órától.

- hirdetés -

- hirdetés -

Az Ifjú Szivek Táncszínház alkotóműhelyében friss gondolatok és újszerű látásmódok lépnek kölcsönhatásba, ezáltal kelt életre az a zene, amellyel most előlépett a Táncszínház együttese. A frissen megjelent albumon a hagyományos hangszeres népzene mellett Hegedűs Máté és Hegedűs Gergely Dávid szerzeményeit, vonósnégyeseit hallhatjuk, de megtaláljuk a lemezen a 20 éves Ifjú Szivek Táncszínház olyan nagysikerű előadásainak zenei tételeit is, mint az Autentika, a Határon túli nemzeti tánc vagy az Allegro Molto Barbaro. Az albumon

Az Ifjú Szivek Táncszínház a szlovákiai magyar kulturális élet és táncművészet egyik jelentős műhelye. Fő érdeme, hogy Közép-Európa tradicionális tánc- és zenekultúráját színházi táncelőadásain keresztül társadalmi értékként mutatja be és erősíti idehaza és külföldön egyaránt. Koreográfusa Hégli Dusan, aki húsz éve irányítja a együttes művészeti tevékenységét. Az intézmény fenntartója a Szlovák Köztársaság Kulturális Minisztériuma.

 

A zenekar tagjai: Hegedűs Máté, Király Miklós, Hegedűs Gergely Dávid, Király Tamás. A lemezen Kuti Sándor cimbalmon közreműködik.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.