Papageno Radio
Címlap A csavargyáros zenekart alapít

A csavargyáros zenekart alapít

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Reinhold Würth német vállalkozót eddig vagyona mellett jórészt képzőművészeti mecenatúrájáról ismerték. Ezúttal egy másik területet támogat: szimfonikus zenekart alapít.

A mintegy 15.000 fős lakosságú Künzelsauban található a gyár, ahol szereléstechnikai eszközöket gyártanak. Itt nyílik meg július 18-án egy konferencia- és koncertközpont egy 2500 néző befogadására képes nagy- és egy 600 férőhelyes kamarateremmel, továbbá egy 10.000 fős szabadtéri színpaddal. A Carmen-Würth-Forum azonban egy szimfonikus zenekarnak is otthont ad.

Tekintse meg Berlin legújabb büszkeségét ide kattintva!

Az épület nyitórendezvényén, egy szabadtéri hangversenyen mutatkozik be az együttes, Kent Nagano vezényletével. A szólista egy zongoraművész, Lars Vogt lesz, aki korábban elnyerte a német Jeunesses Musicales Würth által alapított díját. A Würthi Filharmonikusok művészeti vezetői tisztét Mihai Constantinescu tölti be.

A Carmen Würth Forum kamaraterme (fotó: David Chipperfield Architects)

Reinhold Würth gyerekkorában hegedülni tanult, és 23 éves korától vezeti a családi céget, amely mintegy nyolcvan országban van jelent. Jelentős a művészetpártoló tevékenysége, több múzeumot is alapított.

Promóció

X
X