Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap Anna Nyetrebko visszavonul Violetta szerepétől

Anna Nyetrebko visszavonul Violetta szerepétől

A világhírű orosz operaénekes a Corriere della Sera című lapban megjelent interjújában elmondta, még egyszer, Párizsban fogja énekelni a Traviata hősnőjét, de többet nem.

- hirdetés -

Nyetrebko abból az alkalomból nyilatkozott az olasz újságnak, hogy a La Scalában lépett fel Verdi Traviatájának Violettájaként. A 46 éves szopránt 14 percig tartó tapssal ünnepelte a közönség. Mint mondta, az ő ötlete volt, hogy megmérettesse magát a Violetta szerepében a milánói dalszínházban. Ő kérte Alexander Pereira intendánst, akinek irányítása alatt a 2005-ös Salzburgi Ünnepi Játékokon debütált Violettaként, hogy hadd énekelje el a szerepet a La Scalában, mielőtt elköszön tőle, még akkor is, ha mint fogalmazott:

„a La Scalában Violettaként fellépni ’tripla salto mortale’”.

- hirdetés -

Az operacsillag annak ellenére válik meg a karaktertől, hogy úgy érzi, ma sokkal jobban azonosulni tud Violettával, mint mondjuk tíz évvel ezelőtt. Érettebb lett a hangja, szívét pedig eltölti a férje iránt érzett szerelem – fogalmazott.

A Liliana Cavani rendezésében készült darabban klasszikus jelmezt viseltek. “Szeretem a salzburgi kortárs Traviatát, de még jobban a hagyományos változatokat, mint amilyen a La Scaláé is. A kosztümök gyönyörűek, és én szeretem a szép ruhákat” – jegyezte meg.

Előző cikkOrfeusz története
Következő cikk2017. március 12.

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.