Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap „Kocsis Zoliékkal mentem minden nap iskolába”

„Kocsis Zoliékkal mentem minden nap iskolába”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Kocsis Zoltán a magyar zene történetének egyik legnagyobb hatású művésze volt, korai halála pótolhatatlan veszteség mindnyájunk számára. Március 8-án ő dirigálta volna a Concerto Budapestet a Müpában. Videónkban Keller András idézte fel személyes emlékeit.

Eredetileg Beethoven Missa Solemnisét vezényelte volna Kocsis Zolán a Concerto Budapest élén, de mint Keller András meséli:

- hirdetés -

„Változtatnunk kellett a műsoron, mert Zolinak nem volt már ideje, hogy a rendkívül nagy vokális kihívásnak számító művet a saját magától elvárt színvonalon betanítsa a Nemzeti Énekkarnak. Arra koncertre tehát, ahol ő vezényelt volna, úgy gondoltam, hogy Érdi Tamást kell felkérnem, hogy azt a Mozart-koncertet (A-dúr, K. 488) tolmácsolja, ami Zoli szívéhez a legközelebb állt. A műsor második felében pedig Beethoven Kilencedikjét adjuk elő, hogy az emberiség egyik legszebb ajándékával méltóan búcsúzhassunk.”

Keller Andrással készült beszélgetésünkben a Kocsis Zoltánhoz fűződő gyermekkori emlékeket is felidézte a hegedűművész-karmester:

Előző cikkKivel
Következő cikkMindent Koreáról

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X