Papageno Radio
Címlap Milyen lesz a Holle anyó zenéje?

Milyen lesz a Holle anyó zenéje?

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Papageno olvasói közül minden bizonnyal többen jártak már nyílt színházi próbán, de valószínűleg kevesen jártak ilyen rendezvényen bábszínházban. A Bábszínházi világnapon a Budapest Bábszínházban a Holle anyó próbáiba tekinthetnek be az érdeklődők. Az előadás zeneszerzője Bella Máté.

Az évadnyitó Színházak éjszakáján hagyományosan legnépszerűbb program a kulisszajárás és a nyílt próba, amelyek keretében a közönség ízelítőt kaphat abból, mennyiben más, mennyivel különlegesebb, és technikailag mennyivel nehezebb egy bábelőadás létrehozása. A nagy érdeklődésre való tekintettel a Bábszínházi világnap alkalmából március 21-én (kedden) 19 és 20 óra között a Budapesti Tavaszi Fesztivállal együttműködésben készülő Holle anyó próbáin vehetnek részt az érdeklődők. Az előadás látványa igazán különleges: a történet két világához két technikát, marionett- és vajangbábokat választott a rendező, Kuthy Ágnes, és a tervező, Hoffer Károly.

A nyílt próbára korosztálytól függetlenül felnőtteket és későn fekvő gyerekeket is várnak. A részvétel ingyenes, a regisztrálni március 20. 20 óráig az info@budapest-babszinhaz.hu címen lehet.

Promóció

X
X