Papageno Radio
Címlap Bach János-passiójával kezdődik a nemzetközi kórusfesztivál

Bach János-passiójával kezdődik a nemzetközi kórusfesztivál

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Johann Sebastian Bach János-passiójának szcenikus előadásával kezdődik április 9-én a Budapesti Nemzetközi Kórusverseny és Fesztivál a Müpában.

Az idei találkozón 15 ország 35 kórusa több mint ezer énekessel vesz részt, a húsz hazai énekkar mellett számos európai országból érkeznek együttesek.

fotó: Murai Norbert

A kategóriaversenyeket a Budapest Music Centerben rendezik meg, a nyitó- és záróhangversenynek a Müpa ad otthont kiváló énekes szólisták, a Budafoki Dohnányi Zenekar, a Nyíregyházi Cantemus Vegyeskar és a Budapesti Akadémiai Kórustársaság közreműködésével, Hollerung Gábor Liszt-díjas, érdemes művész karmester, a rendezvény művészeti vezetője vezényletével.

A nyitókoncerten J.S. Bach János-passiója szcenikus előadásának koráljaiban énekelhetnek az arra jelentkező kórusok. Az április 12-i záróhangversenyen először a kategórianyertes énekkarok nagydíjas versenyét rendezik meg, majd Carl Orff Carmina Burana című művének előadásában vehetnek részt a kórusok vállalkozó tagjai.

A fesztivál programjában hangsúlyos szerepet kapnak a konzultációk, a minősítő hangversenyek, a személyes szakmai tanácsadás és a barátság-koncertek, amelyek legfőbb célja, hogy az énekesek megismerjék egymást és egymás kultúráját.

Promóció

X
X