Papageno Radio
- hirdetés -
Intermezzo Dokumentumfilm készült Herbert von Karajanról

Dokumentumfilm készült Herbert von Karajanról

A Salzburgi Húsvéti Ünnepi Játékok elnevezésű fesztivált Herbert von Karajan hívta életre 50 évvel ezelőtt, 1967-ben. A jubileumi fesztiválra készülve Hannes M. Schalle dokumentumfilmben dolgozta fel az elmúlt fél évszázad történéseit.

- hirdetés -

Az eredetileg az augusztusban zajló Salzburgi Ünnepi Játékok kiegészítőjének szánt fesztivál viharos gyorsasággal vált önálló, exkluzív, rendkívüli művészi színvonalú rendezvénnyé. Az alapító Herbert von Karajan maga is azt szorgalmazta, hogy a tavaszi esemény ne a nagyszabású nyári fesztivál alárendeltje, hanem saját profillal és programmal rendelkező, egyenrangú partnere legyen. Az álom megvalósulásához nagyszerű rendezők, neves előadók és látványos operaprodukciók egész sora járult hozzá.

Az alapítás körülményeit, valamint a fesztivál eddigi fél évszázadát Hannes M. Schalle dolgozta fel egy dokumentumfilmben, „Maestro Karajan és fesztiválja” címmel, amelyet az április 8-án kezdődő jubileumi fesztiválon vetítenek majd le.

- hirdetés -

A jubileumát ünneplő fesztivál középpontjában A walkür Karajan-féle feldolgozásának felelevenítése áll. Richard Wagner 1967-ben bemutatott operájának eredeti képeit most Günther Schneider-Siemssen álmodja újra a színpadra.

(Via classicalmusic.ru)

Promóció

- hirdetés -
- hirdetés -

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!