Papageno Radio
Címlap Egyedi hanglemezzel jelentkezett Rohmann Ditta és édesapja

Egyedi hanglemezzel jelentkezett Rohmann Ditta és édesapja

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Hungaroton gondozásában a mai napon kerül a boltokba Rohmann Ditta és Rohmann Imre Bartók, Debussy, de Falla és Ravel műveit tartalmazó legújabb lemeze.

A kiváló gordonkaművésznő, Rohmann Ditta ezúttal zongoraművész édesapja, Rohmann Imre társaságában a 20. század elejének hegedű-, gordonka- és dalirodalmából állított össze egy különleges csokrot.

A gordonkarepertoár alapját képező daraboktól kezdve, a hegedűsöket is próbára tevő műveken át az örök kedvencekig képet kapunk a múlt század sokféle nyelvezetű, ám mégis koherens zenei világáról.

Manuel de Falla: Hét spanyol népdal – 3. Asturiana

Ma egy részletet mutatunk a 2017 áprilisában megjelent kiadványunkból, melyen Rohmann Ditta és Rohmann Imre Bartók, Debussy, de Falla és Ravel műveit játssza. Íme az album 8. trackje, Manuel de Falla: Hét spanyol népdal – 3. Asturiana.Az album már megvásárolható a Hungaroton Zeneáruházban: https://hungarotonmusic.com/classical/bartok-debussy-de-p9858.htmlAlbumunkon a kiváló gordonkaművésznő, Rohmann Ditta ezúttal zongoraművész édesapja, Rohmann Imre társaságában a 20. század elejének hegedű-, gordonka- és dalirodalmából állított össze egy különleges csokrot. A gordonkarepertoár alapját képező daraboktól kezdve, a hegedűsöket is próbára tevő műveken át az örök kedvencekig képet kapunk a múlt század sokféle nyelvezetű, ám mégis koherens zenei világáról. A művészek előadói és alkotói oldalukról is megmutatkoznak, hiszen saját készítésű átiratokat hallhatunk a lemezen. Különlegesség, hogy Rohmann Ditta Ravel szonátáját 5-húros csellón szólaltatja meg.

Közzétette: Hungaroton – 2017. április 10.

A művészek előadói és alkotói oldalukról is megmutatkoznak, hiszen saját készítésű átiratokat hallhatunk a lemezen. Különlegesség, hogy Rohmann Ditta Ravel szonátáját 5-húros csellón szólaltatja meg.

Promóció

X
X