Papageno Radio
- hirdetés -
Címlap "Kocsis mindennél többre értékelte a szorgalmat és a kitartást"

“Kocsis mindennél többre értékelte a szorgalmat és a kitartást”

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Kocsis Zoltán kétszeres Kossuth- és Liszt Ferenc-díjas karmesterről, zongoraművészről, zeneszerzőről már második könyvét jelentette meg a Zenebutik és Zeneközelben című műsorok műsorvezetőjeként is ismert zenetörténész. Juhász Előd a kiadvány szerkesztésének kulisszáiról egy interjúban beszélt.

“A Kocsis 60 után elhatároztuk Zolival, hogy folytatjuk a sorozatot és azokból a beszélgetésekből, amelyeket azután együtt csinálunk, születik majd egy másik kötet…”

- hirdetés -

“Zoli nagyon szeretett beszélgetni, imádott mesélni, bár folyamatosan teljes lángon égve cikázott a témák között. Nagyon gyorsan járt az agya, néha komoly teljesítményt jelentett, ha az ember követni akarta a gondolatmenetét. (…) Mint televíziós, szerettük azokat a szituációkat, amikor kameránkkal próba közben, munka közben vehettük fel őt. Nagyon nagy elánnal dolgozott és olykor bizony, durva is tudott lenni azokkal, akik nem úgy végezték a dolgukat, ahogy ő elvárta. (…) Mindent átnézett töviről hegyire, mindent kijavított, ami nem tetszett neki, de még a formátumra, betűtípusra és tagolásra is gondolt. (…) Volt humora, ami alkalom adtán meg is mutatkozott, nemcsak az interjúk során, de a próbákon és a magánéletben is.” (az interjú ide kattintva olvasható)

(via nullahategy.hu)

Promóció

- hirdetés -

Olvassa és hallgassa a Papagenót mobilon is!

- hirdetés -
X
X