Papageno Radio
Címlap Koncertteremmé alakítja saját nyaralóját Valerij Gergijev

Koncertteremmé alakítja saját nyaralóját Valerij Gergijev

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

A Szentpétervári Mariinszkij Színház zeneigazgatója a várostól északra lévő repinói birtokán álmodott hangversenyszínpadot.

Valerij Gergijev repinói birtoka

A 100-150 férőhelyesre tervezett koncerthelyszín az előzetes számítások szerint kétmillió dollárba kerül majd, amit a karmester saját maga finanszíroz.

Gergijev jelenlegi birtoka korábban szakszervezeti házként funkcionált, az ingatlant a pétervári kormányzó ajándékozta a művésznek 2005-ben.

A birtok mielőtt szakszervezeti üdülőként kezdett volna funkcionálni az író, Makszim Gorkij nyaralója volt.

Repinóban, ahol egykor Sosztakovics is szívesen töltötte az idejét, június folyamán rendezhetnek először előadásokat a Fehér Éjszakák Fesztivál keretein belül.

A koncertteremhez tartozik majd egy kétemeletes közönségkiszolgáló épület és egy fürdő is. A terem feltehetően a Mariinszkij Színház saját játszóhelye lesz, de mivel az anyagiakat Gergijev fedezi, a terem jogállása még nem tisztázott.

Ahogy az várható volt a valóság némileg túlszárnyalja a beadott építési terveket, (a terven 570nm szerepel, a beruházás pedig már most 2500nm alapterületű) aminek pluszköltségét Gergijevnek kell majd kiegyenlítenie. Gergijev természetesen gondoskodni kíván a helyszín zavartalan megközelítéséről, vagyis a környező utcák leaszfaltozásáról is.

(Via classicalmusicnews.ru)

Promóció

X
X