Papageno Radio
Blogok Budapest Folk Fest Merülj el a folkrengetegben!

Merülj el a folkrengetegben!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!


A Fonó idén is válogatott muzsikákkal lakja be a Várkert Bazár területét, hiszen a világzenei nagykoncertek mellett a borteraszra pincészetek és népzene települ, sőt mi több, folkkocsmásodik a várkert!

Kevés jobb szabadtéri koncerthelyszín akad Budapesten, mint a Várkert Bazár. Rálátsz a Dunára, az esti fényben fürdő és nyüzsgő pesti oldalra, a dunai hidakra és a méltóságteljesen magasodó Várhegyre. Ülhetsz, állhatsz, táncolhatsz, ugrálhatsz, énekelhetsz, kiabálhatsz, lógathatod a lábad a várfalról, borozhatsz a pultnál, vagy a fűben heverészve a barátaiddal.

Mahala Rai Banda

Kárpát-medencei népzene, a cigánykaravánok nyomán született vérbő ritmusok, Isztambul hangjai, a Balkán energiája, az afrikai és az észak-amerikai indián zenék misztikuma, a Mediterráneum változatos muzsikái, táncai, a jazz és az elektronikus tánczenék pumpálják majd a ritmust a szívbe. Számtalan ősi zenei hagyomány mutatja meg magát, egyik közelebb van az eredeti formájához, mások távolabb kerültek tőle. Hol a modern hangzás keretezi az ősit, hol a régi dallamok teszik izgalmassá a maiakat.

A fesztivál line-upja igen sokszínű, itt csak kiemelünk párat nektek, akik szerintünk különösen izgalmasak:

Szerepel a programban az isztambuli Ba Ba ZuLa, a világszerte sikeres roma együttes, a Mahala Rai Banda, a zenei világ egyik legismertebb makedón etno-jazz gitárosa, Vlatko Stefanovski és az egyedi kaval-játékáról híres bolgár szólista, Theodosii Spassov, a román Nadara, Barabás Lőrinc és Kézdy Luca, Sena, az Esszencia, a lengyel Dikanda és a Buda Folk Band, a Gypo Circus, a spanyolországi, de görög zenét játszó zenekar, a Trio Feta Orchestra. A borteraszon pedig több remek táncházi zenekar lép majd fel: a Fokos, a Tokos, PásztorHóra és Fanfara Complexa.

Május 24-28 között merüljetek el nyitott fülekkel ebben a folkrengetegben egy borospohárral és a Papageno különszámával a kézben, hiszen velünk lesz a sokszínű világ!

Promóció

X
X