Papageno Radio
Címlap Szóljon egész nap a jazz!

Szóljon egész nap a jazz!

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Több mint húsz budapesti és vidéki helyszínen lesznek koncertek április 30-án a Nemzetközi Jazznap magyar eseményein. A közönség hazai és külföldi zenészeket is láthat a Jazznap.hu ingyenes rendezvényén.

Az ENSZ Nevelésügyi, Tudományos és Kulturális Szervezete, az UNESCO Herbie Hancock világhírű zenész javaslatára 2011-ben nyilvánította április 30-át Nemzetközi Jazznappá. Idén – az UNESCO és a Thelonious Monk Jazz Intézet támogatásával – immár hatodik alkalommal tartják meg a nemzetközi napot. Magyarországon negyedik éve rendeznek programokat az eseményhez kapcsolódva.

A Nemzetközi Jazznap magyarországi eseményei Pallai Péter és Zipernovszky Kornél kezdeményezésére valósulnak meg. “A Jazznap.hu célja megmutatni a magyar jazz széles társadalmi támogatottságát és népszerűségét” – mondta Zipernovszky Kornél a minap egy szakmai beszélgetésen. A Jazznap.hu honlap a Get Closer Concerts közreműködésével idén már folyamatosan, nem csak a jazznap kapcsán frissül, és élő, friss magazinként igyekszik promotálni a magyarországi jazzéletet.

Tudod, hogy valójában honnan származik a jazz? Olvass tovább jazztörténeti blogunkban!

A budapesti koncertek sorában 30-án a Müpában 16 órakor a Rozgonyi Péter Trió, 19 órakor a Lisztes Jenő Trió, 22 órakor a Ludányi Tamás Kvartett lép színpadra. A Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeumban a Gáspár Károly Trió hallható, este a Wekerlei Társaskörben a Triola együttes, a Benczúr Házban Csernus Szilvia, Morvai Tamás és a Voice Drops a cappella együttes zenél, a Budapest Jazz Clubban Gyárfás István és Gyémánt Bálint vív gitárpárbajt, a Fonó Budai Zeneházban a Juhász Gábor Trió Gátos Iván közreműködésével koncertfelvételt készít és játszik a Béres Eszter Trió is.

A Hadikban Kanizsa Gina, Miskolczi Márk és Bécsy Bence triója szerepel, az If Caféban a Halper Hendrix Experiment, a Lámpásban a Kardos Négyes, a Nyitott Műhelyben David Yengibarjan, a Patyolat Próbaüzemben az Ektar Instrumental Quintet, a Spinoza Házban a Kárpáti Dódi Priváti Projekt ad koncertet. A Fat Moe’s Music Pubban a Fat Moe’s Band muzsikál, a Bem Moziban pedig jam session lesz. A Lámpás és a Spinoza Ház koncertjéről élő Facebook-közvetítés lesz a Get Closer segítségével.

A vidéki események között vasárnap a ceglédi vasútállomáson az előző nap Budapesten látott két holland gitáros, valamint a Jam Bori Band játszik, Nagykovácsiban az Öregiskola Közösségi Házban a Gayer Mátyás Trió Molnár Sándorral egészül ki. Debrecenben a Sikk klubban a Debrecen Dixieland Jazz Band klezmer-dixie műsort ad, az Incognitóban a Zakar Zoltán Quintet szerepel Zakar Szilviával.

Promóció

Stream és színház

X
X