Papageno Radio
Blogok Budapest Folk Fest A bukaresti roma gettóból

A bukaresti roma gettóból

Papageno Fanfár
Iratkozzon fel hírlevelünkre és hetente elküldjük Önnek a világ legfontosabb kulturális híreit!

Ahogy több világhírű romániai cigányzenekar karrierje is egy-egy kis faluból indult, úgy a szintén világszerte sikeres roma együttes, a Mahala Rai Banda története is az aprócska Clejani nevű településen kezdődött.

Innen és Moldvából származó tagok a bukaresti roma gettóban, a nevüket adó Mahalában találkoztak és kovácsolódtak együttessé. A 11 tagú Mahala Rai Banda zenéje és látványos produkciója a román vonós zenekarok és az Oszmán Birodalom tradícióit hordozó rezesbandák hagyományainak az ötvözete, amibe a popzenei hatások is bőven beleférnek. A Mahala Rai Banda nem akar mást, mint szórakoztatni, de ebben nem ismernek tréfát.

A tuba, szaxofon, klarinét, trombita, a hegedű, harmonika, az elektromos gitár, az orgona és a basszusgitár kombó nem ismer lehetetlent, mindenki táncol, ugrál, aki csak hallja. Tényleg nem beszélünk a levegőbe, ezt látni kell! Dalaikat olyan zenészek dolgozták fel, mint Shantel, a Nouvelle Vague vagy a Basement Jaxx, és ha ez nem volna elég, Sacha Baron Cohen 2006-os világhírű mozijának, a Boratnak filmzenéje is részben hozzájuk kötődik.

Váltsa meg jegyét ide kattintva!

Promóció

X
X