Papageno Radio
Intermezzo Az intimitás öröme

Az intimitás öröme

A Kelemen Barnabás és Kokas Katalin hegedűművészek által alapított Fesztiválakadémia Budapest június 10-16 között várja a klasszikus zene szerelmeseit. A művészeket a revizoronline.com kérdezte.

„Nekem végtelenül fontos az intimitás, az együttlét, az együttmuzsikálás öröme, az a fajta bizalmas közelség muzsikus és hallgató között, ami középtávú terveink szerint egyszer majd egy zenei szalon megvalósulásában ölthet testet – mondja Kokas Katalin hegedűművész, aki kiemelte, hogy az ide fesztiválhoz szorosan kapcsolódik majd az I. Fehér Ilona Nemzetközi Hegedűverseny, ami a találkozások és a zenei kapcsolatteremtés egy új szintjét nyitja meg a közönség és a versenyen résztvevő gyerekek előtt.”

Megjelent a Papageno Magazin nyolcadik különszáma a Fesztiválakadémia Budapest programjaival.

Kokas Katalin a nagy találkozások jegyében felidézte Kocsis Zoltánhoz fűződő emlékeit is: „elvittük hozzá azokat a műveket, amelyekre épp készültünk. Mentorunkká vált, például amikor Bartók Hegedűversenyével elmehettem hozzá: fejből lejátszotta zongorán a zenekari anyagot, úgy kísért, és közben mindig volt egy-egy megvilágító erejű megjegyzése. Aztán Kaposvárott a kezdetektől velünk volt, tanácsokkal látott el bennünket, még akkor is, amikor nagyon beteg volt. Így jött el még hozzánk tavaly nyáron is az első Fesztiválakadémiára… (a teljes interjút itt olvashatja el)

Kokas Katalin április 20-án adott életet kislányának, Kelemen Olgának.

(Via revizoronline.com)

Promóció

Ne maradjon le semmiről!

Hírlevelünkben minden csütörtökön megkapja a legfontosabb kulturális híreket és a következő hét legjobb programjait.

A feliratkozással elfogadom a Papageno Consulting Kft. adatvédelmi tájékoztatóját!